TUNCELİ’DE BİR VALİ!

TUNCELİ’DE BİR VALİ!

GÜNCEL - 23-04-2024 21:11

Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli ; "İnsanın cemali, sözünün güzelliğidir" sözü, kitaplar dolusu nasihati ne güzel özetler değil mi? Yıllardır hep olumsuz haberler ile ülke gündemine gelen memleketimizin öz mayasındaki İnsan-ı Kamillerin sözleri ile tanıtılmasına ve gündeme gelmesine hasret kaldığımız bir gerçektir.

Anadolu’nun Horasanı…

16.08.2023 tarihinde ilimizde valilik görevine başlayan Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU kendine has yönetim anlayışının getirmiş olduğu, bazı ilklerin görüntülerini takip ettiğimizde, kendisinden önce görev yapan valileri geçip, gönüllerde yerini zirveye taşımakta kararlı olduğunu söylesek abartmış olmayız.

Açıkçası, göreve başladığından beri kendisi ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçtiğimiz günlerde Ramazan Ayı dolayısıyla ilimizde oruç tutan canlarımıza sevgi, hoşgörü ile bu ülke tüm kimlikleri bizim şiarıyla, vermiş olduğu lokmada kısa bir konuşma dışında hiç görüşmedim. Tabi bu ilin bir evladı olarak hoşgeldin’e gitmemek bizim eksiliğimiz olmakla birlikte, bir dönem önceki valimizle olan iletişim kopukluğunun gönlümüzde yaratmış olduğu burukluk, bizi uzak kılan nedendir.

Sayın Valimizin, 17 Kasım 2023 tarihinde valilik sosyal medyasından canlı olarak verilen, Travel Expo 6.Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında konuşması, ilimizle ilgili tarihi bazı ilk cümlelere sahne oluyordu. İnanç, kültür, dil, coğrafya, kutsal canlılarımız, akar sularımız.. yani bizi biz yapan kimliksel değerlerimiz ‘seçkin insanlar’ sözü ile art arda sıralanırken, salonda müthiş bir alkışın yankılanması, bizleri burada gururlandırdı.

Bu kadim coğrafyanın en güzel simgelerinden ‘ Puşi’ yi ilk defa bir valinin boynunda görmek güzel değil mi?

Yine bu kadim coğrafyanın her bir köşesinde ki ziyaretlerimiz yani İnsan-ı Kamillerin mekanlarında elinde bir çıla yakarken görüp, dilinde Allah-Muhammet-Ali sözünü duymak güzel değil mi?

Bu güzel halkın iradesi olan Belediye’ye, bir valinin yıllardan sonra ilk defa ziyaret etmesi güzel değil mi? Hızır’ın Davarları dediğimiz kutsallarımız Dağ keçilerimiz, geyiklerimizle birlikte görmek ve onları kutsallığı ile anlatması güzel değil mi?

Makamını kimliksel hiçbir ayrım yapmadan halkın her kesimine açması ve onları dinlemesi güzel değil mi?

İnançsal kurumları bireyselleştiren ve kini, kibri ile bu mekanları tehdit, şantaj olarak kullanan şahıslara, toplumsal huzur açısında vicdani mesafeyi koyup; gönlünde Hakkın muhabbetini taşıyan hakikat aşkı ile dolu kamillerimizle buluşması güzel değil mi?

Ovacık vadisinde Cumhuriyet tarihinin ilk kortejini yapıp; Munzur Baba’da çıla yakması güzel değil mi? Erivan BARUT kardeşimizin Kick Boks Dünya şampiyonluğu ile bize gurur veren o saatte Erivan canımızı araması ve konuşmalarını paylaşması yine o sohbetteki aile sıcaklığı güzel değil mi?

İlimizle ilgili bir caddenin durumuna dair, ilk defa halka açık anketlerin yapılması, halkın görüşünün ön plana alınması güzel değil mi?

Anadolu’nun Horasını sözü ile başlamak güzel değil mi?

Ve dahası… Kısacası güzel olana güzel demek, güzel değil mi?

Bence çok güzel ve bu güzellikler için teşekkürler Sayın Valim.

Aşk-ı Muhabbetle…

Not: Bu arada toplumun gündelik hayatında en çok konuşulan; sitem edilen bir uygulama olan, huzurun kenti olan ilimizdeki kontrol noktalarındaki insanları bıktıran kontroller de kalksa yada azalsa ne güzel olur.

Can Kureyş (Kadir) BULUT

Günün Diğer Haberleri