Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
02 MAYIS Perşembe 21:05

Ayılar, uyku öncesi vatandaşların hayvanlarına zarar veriyor

İlimizde kış uykusu öncesi karınlarını doyurmak için merkezi yerlere kadar inen ayılar, vatandaşların hayvanlarına zarar vermeye başladı. Vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak soruna çözüm bulunmasını beklediklerini ifade etti.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 18-11-2023 13:54

Pülümür ilçesinde merkeze kadar inen boz ayıların bazıları karınlarını mezbahane konteynerine bırakılan sakatatlarla doyururken bazıları da vatandaşların hayvanlarına zarar vermeye başladı.

Önceki gün merkez mahallesinde Soner Öztürk isimli vatandaşın kümesine giren anne ve yavru boz ayılar, kümesteki 30 tavuk, kaz ve ördeği öldürdü.

Olayı köpek havlamalarıyla öğrendiğini söyleyen Öztürk, “Kalktığım zaman anne 3 yavru ayı kümese girmişlerdi. Müdahale etmek istedim ancak hepsi üzerime geldiler. Kümesteki 30’a yakın tavuk, ördek ve kazı telef ettiler. Maddi anlamda kaybım oldu. Bunlar yarın öbür gün insanlara da zarar verebilir. O yüzden milli parklardan bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan merkeze bağlı Kocakoç köyü Çerme Mezrasında da Cihan Yiğit isimli vatandaşa ait inek, ayı tarafından telef edildi.

Geçtiğimiz ay Nazımiye ilçesinde de çok sayıda hayvanın telef olmasına sebep olan boz ayıların yerleşim yerlerinden uzak tutulması için vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunuyor.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR