Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
03 MAYIS Cuma 03:53

Çevre ve Yaşam Platformundan “katı atık” tepkisi

Kırmızıdağ Çevre ve Yaşam Platformu, merkez Sütlüce bölgesinde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinin iptal edilmesi amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform üyeleri eylem boyunca “Dersim Doğana Sahip Çık!” sloganı attı.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 03-08-2023 20:13
Çevre ve Yaşam Platformundan “katı atık” tepkisi

21. Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin başlaması nedeniyle Kırmızıdağ Çevre ve Yaşam Platformu üyeleri, merkez Sütlüce bölgesinde yapımı planlanan ve çok sayıda köyü etkileyecek olan katı atık bertaraf tesisini protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Platform üyelerinin yanı sıra yurttaşların da destek verdiği açıklama Seyit Rıza Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Açıklamada platform adına konuşan Koray Yıldırım, projeye tepki göstererek, CHP’li 5 belediyenin de bu ucube projesinin ortakları olduğunu söyledi.

CHP’li belediye başkanlarının TKP’li başkanı ikna etmesi gerektiğini belirten Yıldırım, insan ve doğa düşmanı rant projesinden derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Platformun taleplerini sıralayan Yıldırım, bir an önce yanlıştan dönülmesi gerektiğini, birlik meclisinin olağanüstü toplanarak halkın taleplerini yerine getirmesini ve bölgeye kapsamlı bir heyet gönderilerek halkla görüşülmesini istedi.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR
Fethi gül 9 ay önce
Doğa ve kültür yaşam festivali kutlarken doğamızı korumaktadır yoksa bir taraftan bu proje mejburdur deyip işin içinde çıkmak kolay değildir Dersim'de ilçelerde kanalizyon

Atıkları nereye akıyor Munzur suyuna akitiliyorsa bu nasıl çevre doğa savunmaktır bir yandan kirletiyoruz bir taraftan Munzur Uma dokunma kendimiz celisiyoruz saygılar halka sorulmadan bunları yapmanın bir anlamı yoktur