Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:59

Emek ve Özgürlük İttifakından halk buluşması

Emek ve Özgürlük İttifakı Dersim’de halkla buluştu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 26-12-2022 08:42
Emek ve Özgürlük İttifakından halk buluşması

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, Dersim Belediye Konferans Salonu’nda yurttaşlarla bir araya geldi.

Konferans salonuna, "Tecrite ve savaşa hayır, adalet, eşitlik, özgürlük", "Doğanın, çevrenin ve kültürel varlıkların korunması için Emek ve Özgürlük İttifakı", "Kürt sorununda barışçıl ve demokratik çözüm için Emek ve Özgürlük İttifakı" ve "İnsanca çalışacak ve yaşanacak bir ekonomik düzen için Emek ve Özgürlük İttifakı" pankartları asıldı.

Halk Buluşmasına, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP Milletvekili Sezai Temelli, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve HDP Milletvekili Dilşad Canbaz, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi Üyesi Bilge Seçkin Çetinkaya Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu katıldı.

Buluşmada, ilk sözü alan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, iktidara ekonomik kriz ve asgari ücret düşüklüğü nedeniyle sert eleştirilerde bulundu. Son zamların vatandaşları açlığa ittiğini ifade eden Akdeniz, gerçekleştirdikleri ittifak ile yaşanan sorunlara son vereceklerini belirtti.

Akdeniz, “Bir yola çıktık, bu bir kuruluş deklarasyonu bir final deklarasyonu değil, dolayısıyla halka akıp süreci büyüteceğiz. Yani sadece masa görüntüleri ile ittifak modelleri burjuva düzen partilerinin oluşturduğu modellerdir. Biz tersine başka siyasal anlayışı ortaya koymak istiyoruz. Bu siyasal anlayışta; esas olarak fabrikalarda, işyerlerinde, mahallerde, köylerde, kasabalarda halk toplantıları ile halk iradesi ile bunların düşünceleri alınarak oluşturduğumuz bir ittifaktır. Dipten gelen bir dalga var, 2022 bizim için bir hazırlıktı, 2023’de bu süreci meydanlara indireceğiz, halkın iradesini ve tepkilerini. Bu politik bir iz düşümü olan bir süreç olacak, politik yansımaları da olacak” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı ile ilgili açıklamada bulunan HDP Milletvekili Sezai Temelli ise, “Bildiğiniz gibi 24 Eylül’de ittifak kendisini Türkiye kamuoyuna açıkladı. O günden bugüne de ittifak çalışmaları Türkiye’nin her yerinde çok güçlü bir şekilde sürüyor. İttifaka yönelik ilgi çok yüksek, aslında biz çok daha geniş kapsamlı bir demokrasi ittifakını yürütüyoruz. Emek Özgürlük ittifakı da bu demokrasi ittifakının en önemli bir bileşeni, bildiğiniz gibi Kürdi partilerle de bir arada gerçekleştirdiğimiz ittifak var. Bu ittifak gücüyle sürüyor ama Emek ve Özgürlük ittifakı da gerçekten Türkiye’deki mağdur olmuş tüm halkın, emekçilerin, tüm kesimlerin bir arada mücadelesi için çok kritik bir öneme sahip bu bilinçle örgütlülüğü her geçen gün genişliyor, yaygınlaşıyor ve ilgide çok yüksek” diye konuştu.

Milletvekili Sezai Temelli’nin ardından söz alan Milletvekili Dilsad Canbaz ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi Üyesi Bilge Seçkin Çetinkaya da yaptıkları konuşmada toplumda haksızlığa uğrayan her kesimin sesi olacaklarını ve mücadelelerini bu yönde geliştireceklerini belirten konuşmalar gerçekleştirdi.

Emek ve Özgürlük İttifakı, halk buluşması etkinliğinin ardından Dersim Belediyesi önünde toplanarak Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıyı da basın açıklaması ile kınadı.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR