Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
03 MAYIS Cuma 04:56

Enerji emekçileri haykırdı: “AKSA, sözünü tut!”

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. bünyesinde çalışan enerji emekçileri, 50 gün önce insanca yaşanacak taleplerinin karşılanması amacıyla mücadeleye başlamıştı. İki aya yaklaşım eylemde, şirket yetkilileri çözüm üretmek yerine 32 çalışanın iş akdini feshetmişti. Emekçiler, bugün de bir araya gelerek hep birlikte, “AKSA, sözünü tut!” sloganını haykırdı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-09-2023 18:15
Enerji emekçileri haykırdı: “AKSA, sözünü tut!”

Sanat Sokağı’nda eylem gerçekleştiren enerji emekçilerine, yurttaşların yanı sıra milletvekili Ayten Kordu, siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

Düzenlenen açıklamalarda, enerji emekçilerinin yaşadığı sorunları görüşmek üzere dün Dersim’e gelen AKSA Elektrik Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Ömer Kandemir ve şirket yöneticileriyle yapılan görüşmelerden henüz bir sonuç alınamadığı belirtildi.

İşten çıkarılan enerji emekçilerinin işe iadesi, işçilerin taleplerinin karşılanması gerektiği konusunda açıklamalar yapılırken, çalışanlar “işçiyiz, haklıyız, kazanacağız!” sloganlarıyla dayanışma çağrısı yaptı.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR