Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
29 MART Cuma 12:43

Eski kadın kolları başkanı aday adaylığını açıkladı

CHP’nin bir önceki dönem kadın kolları başkanı Sakine Çetin, Tunceli’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Çetin’in partide gerçekleştirdiği aday adaylık açıklamasına çok sayıda kadın katıldı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 23-03-2023 08:37   Güncelleme : 23-03-2023 08:38
Eski kadın kolları başkanı aday adaylığını açıkladı

Açıklamasına bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin kadının o ülkedeki konumundan geçtiğine vurgu yaparak başlayan Çetin, “Türkiye’de ve de kentimizde kadınlar, yaşamın birçok alanında zorluklarla karşılaşmaktadır. Kadına sadece seçim çalışmalarında yer vermekle yetinilmeyip belli kademelerde ön plana çıkmalarının önü açılmalıdır.

Kadın siyasetin nesnesi değil öznesi olmalıdır. Dünyada uzmanlar: “iktidar olmak isteyen partilere mesajlarınızı kadınlar üzerinden vermelisiniz” diyor” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE ATIF

Türkiye’nin kadına yönelik şiddetin en yoğun yaşandığı ülkelerin başında geldiğini; bu nedenle İstanbul Sözleşmesi’nin son derece önemli olduğunu söyleyen Çetin, “Bir gece yarısı çıkarılan kararname ile İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’nden geri çekilmesi kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti görmezden gelerek, cinsiyetçi saldırılarıyla kadın üzerinden iktidar kurmaya çalışan yönetim anlayışını kabul etmiyor ve İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN vazgeçmiyoruz. Unutulmasın ki kadınlar dünyanın her yerinde emekleri, bedenleri ve kimlikleri için direnmektedirler” diye konuştu.

KADINLAR, DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN DİMAGI, YAŞAMIN RENGİDİR

Kadınların, değişim ve dönüşümün dimağı ve yaşamın rengi olduğunu ifade eden Sakine Çetin, “Bu mücadele sürecinde, kadınların önündeki barikatlar kaldırılmalı, eşit mücadele koşulları oluşturulmalıdır. Kadınlar; huzurlu, güçlü ve mutlu toplumları yaratan temel yapı taşlarıdır. “Kadın güçlüyse aile, aile güçlüyse toplum da güçlü demektir.”

Bilinsin ki Dersim’in kadınları, ekonomik ve sosyal anlamda kendine güvenen ve üreten kadınlardır. Siyasette de önü açıldığı takdirde Kadın gücünü ve cesaretini göstererek, Dersimli kadınlar olarak siyasetteki yerimizi almak, çocuklarımızın geleceğine ışık tutmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Aday adaylık açıklamasında amaçlarını sıralayan Çetin, şunları kaydetti: “Öncelikle Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için sağlık ve eğitim başta olmak üzere eşit temelde toplumun her alanında bağlantı kurabilecekleri, sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri alanların sağlanarak engellerin sınır tanımadığını, yaşamda var olduklarını hep birlikte kanıtlayacağız.

Kaygılardan uzak, geleceğe umutla bakan, kendinin ve potansiyelinin farkında olan gençliği partiye kazandırmaktır. Bunun alt yapısını oluşturmak için gençlere yönelik bilgi becerilerini geliştirici, yaratıcı düşünmesini sağlayacak kültür sanat alanlarında çalışma atölyelerin kurulması ve akademik seminerlerin verilmesiyle sorgulayan, araştıran kendine güvenen, güçlü, mutlu bireyler ile yola devam edeceğiz.

Organik köy ürünleri, arıcılık ürünleri, tarımsal ürünlerine kadar genişleyen coğrafi ürünlerimizle üretim kapasitesini geliştirmeye yönelik atölyeler kurularak Kadın kooperatiflerinin geliştirilmesi, projelerle desteklenerek ülkemizde yaşanan ekonomik krizin en büyük yükünü çeken kadınların gücüne güç katacaktır.

Sosyo ekonomik nedenlerle ilimizden göç eden vatandaşlarımızın köylerine dönüşlerinde yanında olup yapılacak hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerde ekonomik anlamda destek verilmelidir. Biliyoruz ki üretim, bir ülkeyi ayağa kaldıracak en önemli dinamiklerdendir.

Milletvekili, gerçek anlamda milletin vekili olmaktır. Halk tarafından seçilerek göreve geldiği günden itibaren, önceliği halkı olmalıdır.

14 Mayıs’ ta Cumhurbaşkanımız Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU ile beraber bu düzeni değiştirip yeni bir TÜRKİYE inşa edeceğiz.

Şeffaf, çağdaş, demokratik bir gelecek; karanlıklardan uzak ve aydınlık yarınlar için, bu zorlu mücadele içinde ben de varım.”

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR