Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 08:58

Kırmızıköprü’de ÇKS bilgilendirmesi

Pülümür İlçe Tarım ve Orman Müdürü Canberk Yıldıran tarafından Kırmızıköprü’de vatandaşlara çiftçi kayıt sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-12-2023 15:11

2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları geçtiğimiz Eylül ayında başladı ve 2 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek.

Tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınmasıyla oluşturulan ÇKS ile ilgili Kırmızıköprü’de vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Pülümür İlçe Tarım ve Orman Müdürü Canberk Yıldıran, bitkisel üretin yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapması gerektiğini söyledi.

Üreticilerin başvurularını arazilerin bulunduğu yerdeki il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabileceklerini belirten Yıldıran, e-Devlet Kapısı’nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS’ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticilerin yararlanabildiğinin altını çizdi.

Yıldıran, ilk defa ÇKS’ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerektiğini hatırlattı.

“TarımCebimde” mobil uygulaması hakkında da vatandaşlara bilgi veren Canberk Yıldıran, uygulamanın ürün bildirimi ve desteklemeler başta olmak üzere çeşitli konularda da çiftçilere kolaylık sağladığını kaydetti.

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR