Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 17:40

Maçoğlu, “İnsanlar, mutlaka sandığa gitmeli ve iradesini yansıtmalıdır”

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanı ikinci tur seçimleri için yaptığı çağrıda, insanların mutlaka sandığa giderek iradelerini sandığa yansıtmaları gerektiğini söyledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-05-2023 12:45

İnsanlar seçim sürecinden kaynaklı umutsuzluğa kapıldığını belirten Başkan Maçoğlu, “Bundan kaynaklı da sandığa gidip gitmeme tartışmaları sürüyor. Ama bu doğru değil. İnanlar muhakkak sandığa gitmelidir, sandığa giderken kendi görüşünü yansıtmalıdır. Burjuvazinin, kapitalizmin bu kadar zulmettiği bir dönemde bu kadar iliklerine kadar sömürdüğü bir dönemde en azından insanlar sürece dair neyi düşündüğünü söylemelidir” dedi.

Seçimlerin bir kurtuluş olmadığını dile getiren Maçoğlu, “Dünyanın birçok yerinde de böyle. Ama şöyle bir durum söz konusu. 20 yıldan fazla bir süreç içerisinde insanların, gençlerin yirmi yıldır gördüğü bir iktidar, bir yönetim var. Gelecekle ilgili, eğitimden bilime kadar birçok şeyde yaratılanlar ortada. Ama bunların değişmesine dair insanlarda artık bir kanı var” diye konuştu.

İkinci turda yarışacak adaylardan birinin Dersimli olduğunu ifade eden Maçoğlu, “Dersimli olunca Dersimlilerin kendi hemşehrisine bakış açısı, motivasyonu, heyecanı olması çok doğal bir şey. Türkiye’nin herhangi bir şehrinde olsa orada da heyecan olur. Burada da böyle bir heyecanın olması çok doğal. Ve Dersimliler, herkes süreç içerisinde değişimi istiyor. Kendi hemşehrisinin gelmesini istiyor. Bu çok doğal, çok kabul edilebilir bir şey. Ülke için de öyle. Ekonomik krizin bu kadar insanı zorladığı, artık insanların meyveleri, sebzeleri taneyle aldığı, ekmeği yarı yarıya düşürdüğü, et ve benzeri şeyleri iki üç ayda aldığı bir dönemde ülkenin geleceğine dair en ufak kaygıları olan insanlar bu tür durumlarda değişim ister, yani gelen kişiye bir kurtarıcı olarak bakmaz. Ama değişim, moral, motivasyon, nefes almak açısından önemli. Türkiye böyle bakıyor bu süreçte. Ama bu sandıklara yansıyor mu bakıyorsun seçimler oluyor yansıması yok. Burada bir yanlış var. Onun için bana sorarsanız gerekten tekelleştirilen bir anlayıştan uzaklaştırmak lazım. Muhakkak değişim olması lazım. Ben, bu meselelerde Türkiye halkının, Türkiye halklarının bu değişime ayak uyduracağını düşünenlerdenim” şeklinde konuştu.

Deprem bölgesinde muhalefetin aldığı oy oranlarına ilişkin de konuşan Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, “Çok zorluk görmüş bir halkın yanına gidip, gözyaşlarına, yüreklerine, yaşadığı zorluklara ortak olup sonradan oradan bir şey beklemek gibi bir anlayışımız yok. Sosyalistler, komünistler böyle bir şey düşünmez. Hepimizin hatası. Doğadaki olaylar bundan sonra da olmaya devam edecek ama uygun bilimsel bir çalışma yürütmediğimiz için bu hatadan kaynaklı insanlar ölüyor. Binaların, enkazların altında kalıyor, yok oluyorlar, varlıklarını, evlerini, en sevdiklerini kaybediyorlar. Oradaki insanların bu kadar kötü bir yönetimin, insanların sıkıntı yaşamasında sınır tanımayan, baskıda sınır tanımayan bir yönetime karşı doğru karar vermeleri her insanın bir görevi. Süreçte hepimizin eksikliği söz konusu. Biz bu topluma, halka iyi anlatamadık. Eğer iyi anlatabilseydik bugünkü süreç yaşanmamış olacaktı” dedi.

Deprem bölgesinde yaşayanlara çağrıda bulunan Maçoğlu, “Deprem bölgesindeki dostlarımıza tek bir şey söyleyebilirim. Sandığa gitmelerini istiyorum. Eğer sizin oy kullanmanızı istemiyorlarsa tam tersi gidip oy kullanın ve sizi kullanmalarına izin vermeyin. Siz iradenizle, vicdanınızla, yüreğinizdekini hissederek gidip oy kullanın. Bu süreci yaşayan herkes açısından gerçekten büyük bir acı. Bu acıya son vermek, yeniden daha iyi daha bilimsel bir anlayışı örgütlememiz lazım. Önümüzdeki süreçte buna dair çalışma yürüteceğiz. 28 Mayısla ilgili ben oy kullanmaları gerektiğini, muhakkak bütün olanakları zorlamaları gerektiğini ve değişimden yana tavır koymaları gerektiğini düşünüyorum. Çağrım budur. Gelecekte halktan gayrı siyaseti yönetenler, halka rağmen siyaseti yönetenlere karşı biz sosyalistler, devrimciler bunu yeniden tartışacağız, yeniden görüşeceğiz. Yeni bir dünya için yeni faaliyetler, çalışmalar önümüze koyacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR