Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 17:11

Munzur kıyısında bulunan çadır otele yoğun rağbet var

Dersim’de Munzur çayı kıyısında bulunan çadır otel, il dışından tatil için gelen vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor. Tesisten konaklama hizmeti alan vatandalar son derece memnun kaldıklarını dile getiriyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-08-2023 11:29   Güncelleme : 10-08-2023 11:55

Dersim’de ilk açıldığında özel bir işletme tarafından çalıştırılan çadır otel, 4 yıl boyunca atıl durumda kaldı.

Otel, vali Mehmet Ali Özkan’ın talimatıyla 6 ay önce Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine devredildi.

Gerekli tadilatları il özel idaresi tarafından yapılan ve Munzur Doğa Sporları ve Konaklama Merkezi adıyla 3 ay önce hizmet vermeye başlayan 36 odalı otel, il dışından tatil için gelen vatandaşların yanı sıra sporculara da konaklama hizmeti sunmaya başladı.

Doğayla iç içe ve Munzur Çayı kıyısında yer alan otelde konaklayanlar son derece memnun kaldıklarını ifade ediyor.

Özellikle yaz döneminde kentte konaklama konusunda yaşanan sıkıntıları da gidermeyi amaçlayan tesis hakkında bilgi veren Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, daha önce özel bir işletmeye ait olup 4 yıl boyunca atıl kalan mekanı vali Mehmet Ali Özkan’ın himayesinde kuruma kazandırdıklarını söyledi.

2 milyonluk harcamayla tesisin eksiklerini giderip 3 ay önce hizmete açtıklarını belirten Yıldırım, “Burada hem sporcularımızı hem de dışarıdan gelen misafirlerimizi konaklatıyoruz. İlimizdeki konaklama ihtiyacı da göz önüne alındığında ilin bu anlamadaki yükünü de hafifletmiş oluyoruz. Hem kurumumuza gelir sağlamak açısından hem de gelen vatandaşlara hizmet etmek açısından güzel bir mekan yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.

36 odadan olan işletmede tüm odaların dolu olduğunu kaydeden Yıldırım, “Yaz boyunca da böyle devam edecek inşallah. Çünkü dışarıdan arayan, soran vatandaşlarımız var. Adana’dan, Mardin’den, Diyarbakır’dan, Ankara’dan, İstanbul’dan gelen vatandaşlara hizmet veriyoruz. Onları güzel misafir edip mutlu bir şekilde ayrılmaları konusunda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

OTELDE KONAKLAYANLAR DA SON DERECE MEMNUN

Türkiye’nin farklı illerinden tatil için kenti, tercih eden vatandaşlar da çadır otelde verilen konaklama hizmetinden son derece memnun olduklarını dile getiriyor.

Adana’dan ailesiyle birlikte tatile gelen ve otelde konaklayan Oğuzhan Doğan, “Tunceli’de böyle bir yer beklemiyorduk. Çok güzel olmuş. Çalışanlar ilgili, hizmet güzel. Manzarası da son derece güzel. Öğleden sonra esinti oluyor. Adana gibi sıcak bir yerden geldiğimiz için bu kadar serinlik beklemiyorduk” dedi.

Ankara’dan gelen Hüseyin Eren, tesisin aile ortamı gibi olduğunu ve gayet memnun kaldıklarını belirtirken, Hatice Eren ise, “Tunceli’ye ilk kez geldiğim için biraz tereddütlü geldim. Ancak bu tereddüdüm geçti. Mekan çok güzel ve beklentilerimi karşıladı” ifadelerini kullandı.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR