Program kapsamında, Tunceli’de uzun yıllar zanaatkârlık yapmış ya da hala bu mesleği icra eden ustalar, özellikle de yaşlı zanaatkârlar davet edilerek onların tecrübeleri, el sanatlarına dair bilgi birikimleri ve yaşam hikayeleri üzerinden bir sohbet ortamı sağlanacak. Program, sadece geçmişin değerli ustalarına saygı duymakla kalmayacak aynı zamanda Tunceli’de zanaatkârlık geleneğini genç nesillere aktarmak adına da eşsiz bir köprü kuracak.
"Usta Eller" programında, ziyaretçiler zanaatkârların hayat hikayelerini dinleme fırsatı bulacak ve usta-çırak ilişkisini yeniden yaşatan sıcak bir atmosferde, el sanatlarının toplum üzerindeki etkisini daha derin bir şekilde keşfedecek. Programın en çarpıcı yönlerinden biri ise, ustaların el emeğiyle ürettiği eserlerin sergilenmesi ve bu eserlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulacak olması. Bu sayede Tunceli’nin el sanatları zenginliği, sanatı sevenlerin kalbine dokunacak.
Bu özel etkinlik, Tunceli’nin kültürel değerlerini onurlandırmak ve toplumsal dayanışmayı artırmak adına herkesin katılımına açık olarak düzenleniyor. "Usta Eller" programı ile geçmişin değerli ellerine vefa, geleceğin zanaatkârlarına ilham verilecek.
Munzur Üniversitesi ve Tunceli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği desteğiyle 13 Kasım Çarşamba günü Saat: 13.00’te Tunceli Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinliğe tüm sanatseverler ile zanaatkarlığa ilgi duyanlar davet edildi.
Arkelog, Evun Sevgi Okumuş'un konuşmasıyla başlayacak olan programa, çömlek ustası Halil Bozkurt, kalay ustası Emir Ali Keskin, ahşap ustası Alican Sarıaltun, taş ustası Veli Ataş, saz ustası Hüsnü Güngör, keçe ustası Narin Yıldız, cicim ustası Elmas Kahraman, geleneksel şifa ustası Saniye İldeniz, çiçek ustası Semra Yeşil, ağaç oyma ustası Erdal Seziş, terzi, Hıdır Akyar ve klarnet ustası Ercan Kahraman katılacak.