Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
23 NİSAN Salı 20:39

Sarıgül’den Maçoğlu’na ziyaret

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu ziyaret etti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 04-04-2023 14:47

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül, Elazığ’dan karayolu ile Dersim’e geldi. Kent ziyareti kapsamında Belediyesi’yi ziyaret eden Sarıgül’ü Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, başkan yardımcıları ve belediye çalışanları karşıladı.

Maçoğlu ile makamında görüşen Sarıgül, başkan Maçoğlu’nun yaptığı çalışmaları beğendiğini ve yakından takip ettiğini söyledi.

Sarıgül’ün açıklamaları şöyle:

Tunceli Belediye Başkanı Sayın Maçoğlu, siyasete ve belediyeciliğe farklı bir renk getirdi. Çalışmalarını ve başarılarını bütün Türkiye biliyor. Ben de yakından takip ediyorum. İşçilerimize yüzde 85 zam yapması ve çalışma saatini 7 saate düşürmesini takdir ettim. Tarıma ve özellikle ata tohumuna önem vermesini çok beğeniyorum. Üretimden yana olması, ihtiyaçları kendi bölgesinden karşılaması partimizin ekonomik milliyetçilik anlayışıyla örtüşüyor.

PARTİLERİMİZ FARKLI, YAPTIKLARIMIZ AYNI

Benim belediyecilikte uyguladığım Şişli modeliyle aynı anlayışta çalışıyor. Şişli modeli sevgiye, saygıya dayanan odağında insan olan bir modeldi. Bugün belediyelerin yapmasına alıştığınız birçok hizmeti ilk biz başlattık. İnsana, bütün inançlara, farklılıklara ve değerlere saygılı bir belediyecilik yaptık. “Ben karar verdim yapacağım,” demedik “Biz karar verdik, yapacağız” dedik. Sorunlara değil çözüme odaklandık. Çözümün parçası olduk.

KENDİSİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTERİM

Tunceli Belediye Başkanı Sayın Maçoğlu, kapısı halka açık, halkla iç içe bir başkanlık yapıyor. Tunceli’nin imkan ve kaynaklarını, halkın bütçesini, halka harcıyor. Halkla birlikte karar alıyor, belediyeyi halkın belediyesi yapıyor. Sosyal belediyecilik, şeffaf belediyecilik yapıyor. Başarılı ve güçlü bir başkan. İlçe Belediye Başkanlığı yaptı başarılı oldu, İl Belediye başkanlığı yaptı. Önümüzdeki seçimlerde büyükşehir belediye başkanı olarak görmek isterim.

SECCADENİN SİYASİ MALZEME YAPILMASI DOĞRU DEĞİLDİR

Sayın Kılıçdaroğlu, dikkatsizlik ve kargaşa yüzünden yaşanan bu olay nedeniyle üzgün olduğunu samimiyetle ifade etti. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bütün inançlara ve değerlere saygılı olduğunu herkes bilir. Durum böyleyken bu konunun siyasi malzeme yapılması doğru değildir.

OY ALMAK İÇİN HER ŞEYİ MÜBAH GÖREN BİR ANLAYIŞI KAMU VİCDANI DA KABUL ETMEZ

Seçim kazanmak, oy almak için her şeyi mubah gören bir anlayışı kamu vicdanı da kabul etmez. Etnik köken, mezhep, aile, sağlık, özel hayat gibi bazı konular seçim malzemesi yapılmamalı. Bunların en başında inançlarımız gelir. İnançlarımız Allah'a ulaşma yoludur. İktidara ulaşma yolu olarak kullanılmamalıdır.

Başı açık kardeşimiz de bizim, başı kapalı kardeşimiz de bizim. Camilerimiz de bizim, cem evlerimiz de bizim, sinagoglarımız da bizim, kiliselerimiz de bizim. Ramazan ayı da bizim Muharrem ayı da bizimdir.

Maçoğlu ise, ziyaretinden ötürü Sarıgül’e teşekkür etti.

Sarıgül’e ziyaretinde Genel Başkan yardımcısı Zeynel Abidin Aktay ve Ordu İl Başkanı İlhan Kaya da eşlik etti.

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR