Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
23 NİSAN Salı 15:19

Süreya, Pülümür’de şiirleri ve ezgilerle anıldı

1931 yılında Pülümür ilçesinde doğan Cemal Süreya, vefatının 33. yıldönümünde anıtı başında anıldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 09-01-2023 22:34   Güncelleme : 09-01-2023 22:47

Asıl adı Cemalettin Seber olan Türk şiirinin önemli isimleri arasında yer alan Cemal Süreya, ölümünün 33. yıldönümü nedeniyle doğum yeri Pülümür ilçesindeki anıtı başında anıldı.

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen anmada, müzik öğretmenleri tarafından keman ve bağlama dinletisi verildi. 

Süreya’nın şiirlerinin okunduğu anmada, anıta karanfiller bırakıldı.

Anmaya ilişkin konuşan Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun şunları kaydetti: “1931 yılında Pülümür’de dünyaya gözlerini açan Cemal Süreya’nın heykelinin önündeyiz. Şair, araştırmacı, yazar Cemal Süreya’nın Pülümürlü olması Pülümürlüler adına Pülümür’deki değerler adına çok önemli ve değerli. Pülümürlü olmasından son derece mutluluk duyduğumuz şair ve yazar. Tabi Pülümür’de Cemal Süreya’yı öne çıkarmak adına bir dizi çalışma ve faaliyetlerde bulunduk. Önceki belediye başkanımız Mesut Coşkun Bey döneminde yapılan heykelinin kaidesini yeniledik. İlçenin değişik yerlerinde resimlerini, çizgilerini, sözlerini yazdığımız, portrelerini duvarlara çizdiğimiz mekanlar yarattık. Pülümürle özdeşleştirmek istiyoruz. Pülümür’de bilinir ve tanınır kılmak istiyoruz. Bununla ilgili faaliyetlerimiz oldu. Bugün de anmasını yapıyoruz. Kendisini rahmetle, minnetle, saygıyla, özlemle anıyoruz.”

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR