3 bin 500 kilometrelik hayal kırıklığı!

Almanya’da yaşayan Sosyal Demokrat Bischofsheim Parti Meclis üyesi, uzun yıllar Dersimspor başkanlığının yanı sıra Gustavs Alevi Kültür Cemevi başkanlığı yapan Ali Kadir Tanrıverdi, tatil için geldiği memleketi Dersim’de hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

GÜNCEL - 06-06-2023 20:08 2296 kez okundu.

3 bin 500 kilometrelik hayal kırıklığı!

Memleketine olan hasreti nedeniyle ailesiyle birlikte 3 bin 500 kilometre yol geldiklerini belirten Tanrıverdi, "Memleketim, Miskisağ’da bulunan evime piknikçilerin dumanları, naraları yüzünden giremedim. Mecburen Atatürk Mahallesi’nde kaldım. Çünkü evimin balkonuna çıkınca et kokusundan, çöp kokusundan geçilmiyor. Bunu birilerini ötekileştirmek için değil bu soruna bir çözüm bulunması için dile getiriyorum. İnsanlar, il dışından geliyorlar, elbette gelsinler. Başımızın üzerinde yerleri var. Buna ilişkin bir sıkıntı yok. Ancak piknik yaptıkları alanlarda da insanların yaşadığını unutmasınlar. Mangal dumanının, geride bırakılan çöplerin, alkol alındıktan sonra atılan naraların insanları rahatsız ettiğini bilsinler. Bunları görünce ailem ve çocuklarım ciddi tedirginlik yaşadılar” dedi.

Çok zor koşullarda kazandığı parayla merkezde daire satın aldığını ifade eden Tanrıverdi, “Benim dışımda yüzlerce kişi de bunu yaptı. En azından kısa süre de olsa kentimizde kendi kültürümüzün tanığı olmak gibi bir arzumuz var ama gördük ki, akşam saatlerinde balkonda oturmanın keyfini yaşayamayacağız. Yukarıda da bahsettiğim sıkıntılar bize, kültürümüze, siyasal, inançsal ve sosyal değerlerimize yakışmıyor. Bunları üzülerek yazıyor, duyarlı tüm kişilerin çözüm arayışında olmalarını istirham ediyorum. Bu ve benzeri sorunlar duyarlı insanlarla çözülebilir. Ayrıca yanlışa tepki vermek de insani bir görevdir” diye konuştu.

Neler Söylendi?

Burhan

Çok doğru bir taleptir, sayın başkanın söylediklerine aynen katılıyorum,

Ve daha duyarlı davranmalıyız. 11 ay önce
DİĞER HABERLER
TUNCELİ’DE BİR VALİ!

TUNCELİ’DE BİR VALİ!

23-04-2024 - GÜNCEL

Mazgirt afet evleri kura çekimi gerçekleştirildi

Mazgirt afet evleri kura çekimi gerçekleştirildi

18-04-2024 - GÜNCEL