Altınoluk'ta Kooperatif Açılışı: "Sermayenin Değil, Emeğin Yanında Olacağız"

Ovacık Doğal Kooperatifi, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi'nde Ovacık Doğal Kooperatifi şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

GÜNCEL - 07-08-2022 10:39 1876 kez okundu.

Altınoluk'ta Kooperatif Açılışı:

Ovacık Doğal Kooperatifi, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi'nde Ovacık Doğal Kooperatifi şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa katılan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “ Bir arada durarak kazanacağız. Bu yaşamı, bu hayatı ve gelecekteki dünyayı onlara bırakmayacağız. Sermayenin değil, emeğin yanında olacağız ” dedi.

Başkan Maçoğlu, bölge belediyeleriyle yapmış olduğu görüşmelerde yerel yönetimlerin merkezden yönetilemediğini vurgulayarak artık yerelden çalışıp üretenlerin doğasına ve emeğine sahip çıktığını söyledi.

Başkan Maçoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Artık yediklerimizin bize ne zarar verdiğini bilmiyoruz. Çünkü artık kimyasalların bu toprakları ne kadar zehirlediğini de bilmiyoruz. Yaşamı sadece insan merkezli değil, bütün alanıyla yani bitkisiyle, yaban yaşamıyla birlikte korumuyorsan yaşamı da korumuyorsun demektir.

Dünyanın birçok yerinde endüstriyel üretim biçimi bizlere hastalık olarak dönüyor. Bugün topraklar sömürülüyor, tatlı sular kirletiliyor. Yanı başımızda Kazdağları'nın ne kadar ranta açıldığını, sömürüldüğünü görüyoruz. Ya bu topraklara, dağlara sahip çıkacağız, ya da bu toprakları, dağları onlara teslim edeceğiz. Başka bir şansımız yok. Bir araya geleceğiz, bu kötü gidişatı durdurmak için hep birlikte amasız çaba harcayacağız. Gelecekte sağlıklı gıda yani beslenme hayatımızın en büyük sorunu, rantı haline gelecektir. Parası olan bile sağlıklı gıda bulamayacaktır. Buradan doğru birlikte olacağız, birlikte kazanacağız. Bu yaşamı ve gelecekteki dünyayı onlara bırakmayacağız. Sermayenin değil, emeğin yanında olacağız."

Neler Söylendi?

Gerçek ve hayaller..

Keşke komünizmin neden yıkıldığını öğrenebilse ve anlayabilse..Sanal dünyanın sanal kahramanı...Bir projesi var mı?.Bir çivi çaktı mı?..Bir kümes yapabidi mi?..Ne yaptı?! Sıfır,sıfır...Ya vaatleri.. 4 ay önce
DİĞER HABERLER
Alevi-Kızılbaş toplumundan özür dile

Alevi-Kızılbaş toplumundan özür dile

27-03-2024 - GÜNCEL

Vefat ve başsağlığı

Vefat ve başsağlığı

23-03-2024 - GÜNCEL