“Beyaz liste” TTSO’ya aday!

19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) seçimlerinde ilk aday liste belli oldu. Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan iş insanı Hasan Hüseyin Coşkun, seçime “Beyaz liste” ile gireceklerini söyledi.

EKONOMİ - 20-10-2022 11:06 459 kez okundu.

“Beyaz liste” TTSO’ya aday!

Açıklamasına Amasra’daki kazada hayatını kaybeden madenciler için üzgün olduklarını belirterek başlayan Coşkun, “Bu elim kazada hayatını kaybeden madencilere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

TTSO geçmiş dönem başkanlarından Yusuf Cengiz’e rahmet, yakın zamanlarda kalp krizi geçiren TSO’nun şimdiki başkanı Zeynel Açıkgöz ile sağlık sorunları yaşayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’a geçmiş olsun dileklerinde bulunan Coşkun, Diyarbakır TSO  meclis başkanlığına seçilen Nevin İl’i de tebrik etti.

COŞKUN’UN BEYAZ LİSTE ADINA YAPTIĞI ORTAK AÇIKLAMA ŞÖYLE:

19.11.2022 tarihinde Tunceli Ticaret ve Sanayi Odasının yapılacak olan seçimlerinde odamızı daha ileriye taşımak adına ulaşabildiğimiz üyelerimizin görüş ve önerilerini alarak BEYAZ grup adı altında adaylaşmaya karar verdik. Geçmişte odamıza emek vermiş tüm yönetim kurulu üyelerine ve başkanlarına teşekkür ediyoruz.

Geçirdiğimiz zorlu süreçte meslek odaları ve diğer sivil toplum örgütlerinin görev ve sorumlulukları çok daha büyük önem kazanmaktadır. Özellikle bölgemiz gibi sosyal, siyasal ve ekonomik alanda daralmanın yaşandığı, yerel ve katılımcı yönetim anlayışının ortadan kalktığı bu süreçte roller ve sorumluluklar da artmaktadır. Dolayısıyla meslek odaları ve sivil toplum örgütleri yereldeki temsil güçleri ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımları ve bölgesel düzeyde etkin politikalar üretmek gibi sorumluluğu da yüklenmek zorunda olduğumuz bilinci ile başta kentimizin ve bölgemizin sosyal ekonomik kalkınması olmak üzere toplumsal barışı önceleyen, bütün kent paydaşları ile koordinasyon içerisinde çalışmayı esas alacağımızı, bizler göreve geldiğimizde eşitlik temelinde hiçbir kişisel ve kurumsal ayrımcılık yapmayacağımızı, odamızın kapısını çalan her üyemizin siyasi görüş ve düşünce ayrımı gütmeden her kurum ve şahsiyete açık tutacağımızı; Tunceli ilinin doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini koruyan, katılımcı yönetim anlayışı ile ekonomisinin büyümesini sağlayan, Tunceli ili ve ilçelerinde yaşam kalitesini yükselterek çağdaş ve özgün bir yapıya ulaşmasına yön veren ve öncü meslek kuruluşu olması için çalışacağımızı, üyelerimizin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun gelişmesini sağlamak, üyelerimizin birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere mesleki disiplin, ahlak ve dayanışmayı korumak ve bu konuda yazılı hizmetler ve mevzuatla, odalara verilen görevleri yerine getirmeyi esas alacağımızı; ilimizde turizm ,tarım , hayvancılık ve ticaretin gelişmesi için merkezi yönetimi temsil eden kurumlar dahil tüm yerel dinamiklerle iletişim içerisinde olacağımızı, odamızın çıkarlarını korumak amacı ile mülki amir ve kamu kurum kuruluşları ile iyi ilişkiler içinde olacağımızı; doğamıza, ekolojimize zarar verecek tüm girişimlerin karşısında olacağımızı, kadının ve özel bireylerin ticari yaşama katılımına öncülük edeceğimizi, kadına karşı geliştirilecek her türlü şiddetin karşısında duracağımızı;

19.11.2022 tarihinde yapılacak Tunceli Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinde üyelerimizin teveccühü ile görev alırsak, yukarıda belirttiğimiz ilkelerle hareket edeceğimizi BEYAZ grup olarak siz basın mensupları aracılığıyla üyelerimize ve Dersim kamuoyuna deklare ediyoruz.

Şeffaf, katılımcı, demokratik, dijital çağa ayak uyduran, yenilikçi, yönetim kurulunda bulunan meslek gurubu temsilcilerinin kendi alanındaki sorunlarla direk muhatap olduğu, Başkanın uzman değil bir koordinatör ve temsilci olarak çalıştığı bir yönetim anlayışı ile Tunceli Sanayi Odasının değiştirip geliştirmeye talibiz. Tüm katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyor tüm oda üyelerimizi 19.11.2022 yapılacak olan oda seçimlerinde oy kullanmaya davet ediyoruz.

BEYAZ LİSTE, ŞU GRUP VE İSİMLERDEN OLUŞUYOR:

1. GURUP

Ali ATES

Sönmez AYDIN

2. GURUP

Hüseyin DOĞAN

İsmail CANDEMİR

3. GURUP

Erkan OLCAY

Mutlu YIKMIŞ

4. GURUP

Sevim ŞENGEZER

Erdal KORKMAZ

Güven ÇETİN

5.GURUP

Hasan Hüseyin COŞKUN

Celal ATAŞ

ALİ YILDIZ

6. GURUP

Diren GOKYILDIZ TULGA

Erdal SÜER

Onur Cem KILIÇ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

06-03-2024 - EKONOMİ

Elektrik dağıtım şirketlerinin genel müdürü Erbaş oldu

Elektrik dağıtım şirketlerinin genel müdürü Erbaş oldu

16-02-2024 - EKONOMİ