Boz ayı ailesi ve yaban keçileri görüntülendi

Dersim’de anne ve 3 yavru boz ayı ve çiftleşme sonrası yüksek zirvelere çekilen yaban keçileri görüntülendi. Doğaseverler hem boz ayı ailesini hem de yaban keçilerini görüntüleme şansı yakaladı.

ÇEVRE - 08-05-2023 13:42 1482 kez okundu.

Boz ayı ailesi ve yaban keçileri görüntülendi

Pülümür İlçesi’nde bir anne ve 3 yavru boz ayı görüntülendi. Yabanda karınlarını doyuran ve sık sık oyun oynayan yavru ayıların o anları kamera tarafından kayıt altına alındı.

O anları görüntüleme şansı yakalayan Muzaffer Akyüz isimli doğa fotoğrafçısı, “Tunceli’nin Pülümür ilçesindeyiz. Bugün bütün günümüzü doğada geçirmeyi planladık. Şansımıza teke sürüsü denk geldi. 15-20 tane onları biraz takip ettik. Bir anne ve 3 yavru ayıyı da gördük. Yaklaşık 2 saattir onları izliyoruz. Yavrular çok hareketli. Sürekli oyun oynuyorlar. Çok keyifli, çok güzel. Hava da bizden yana. Hala çekim yapıyoruz. Umarım güzel görüntüler yakalamışızdır” dedi.

Ayılara yakın bir bölgede çiftleşme sonrası zirvelere çıkmaya hazırlanan erkek yaban keçileri de sürü halinde görüntülendi.

O anlara tanıklık eden ve kayıt altına alan Ayhan Özdemir isimli doğasever, “Doğa fotoğrafçısıyım. Erzincan Tunceli coğrafyasına çoğu zaman ziyarete geliyorum yaban hayatını fotoğraflamak için. Bu coğrafyanın yaban hayvanlarını, manzaralarını fotoğraflıyorum. Bugün de yaban hayvanlarından tekelerin çiftleşme sonrası daha yüksek rakımlara, 3 bin metrelere çıkma zamanı geldi. Havalar ısınmaya başladı. Bunları görüntülemeye geldik. Yaklaşık 20 tekenin olduğu bayağı güzel fotoğraf kareleri elde ettik. Zaten bu coğrafyanın yaban hayatı bakir olduğu için herkesin de bu yaban hayvanlarına saygısı olduğu için çok türü çok yakından izleme şansımız oluyor. Herkesi de bu coğrafyaya ve doğal hayatı korumaya davet ediyorum” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Munzur Vadisi, Türkiye’nin ilk 100 jeolojik miras alanı içine alındı

Munzur Vadisi, Türkiye’nin ilk 100 jeolojik miras alanı içine alındı

26-03-2024 - ÇEVRE

Pülümür’de, ağır hasarlı konutların yıkımına başlandı

Pülümür’de, ağır hasarlı konutların yıkımına başlandı

24-03-2024 - ÇEVRE