Dersim’de kick boks Tayam kardeşlere emanet!

Dersimli sporcular son zamanlarda kick boksta önemli başarılara imza attı. Bu başarının en büyük mimarları ise Gürsel ve Ali Tayam kardeşler…

SPOR - 19-08-2022 20:52 1746 kez okundu.

Dersim’de kick boks Tayam kardeşlere emanet!

Antrenör kardeşler tarafından çalıştırılan sporcularımız, 2022 yılı içerisinde Kick Boks, Boks ve Muaythai sporlarında ulusal ve uluslararası başarılar kazanarak gerek şehrimizi gerekse Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek gurur kaynağımız oldular.

Bu başarıda önemli katkısı olan Dersim Kick Boks Spor Kulübü başkanı ve aynı zaman da antrenörü Gürsel Tayam, “Kulübümüz 2014 yılında kuruldu. Bu zamana kadar yüzlerce genç yetişti. Gençlerimizin birçoğu üniversiteyi kazanıp meslek sahibi oldu olmaya da devam edecek. Bizim en önemli amacımız gençlerimize bir kapı olabilmek. Özellikle imkanların sınırlı olduğu bu coğrafyada birbirimizi daha iyi anlayabilmemizin yolu aslında spor yapmak. Biz kurulduğumuz günden beri spora ticari olarak bakmadık amacımız gençlerimizin hayata daha iyi adapte olabilmeleri için gerek sosyal gerek kültürel olarak daha iyi bir ortamı sağlayabilmek. Bir şeylerin birlik ve beraberlik içinde anlam kazanacağını biliyoruz. Netice olarak burada bir aile olduğumuzu düşünüyoruz ve gerek spora gerek insana yaklaşımımız da bu yönde” dedi.

Antrenör Ali Tayam ise “Belediyemiz bünyesinde açılan minik, yıldız ve genç gruplarına yoğun katılım var. Bu katılımın şehir için farklı, güvenilir bir sosyal ve kültürel alan oluşturduğunu düşünüyoruz. Belediye Spor Kulübü'ne bağlı 100’ün üzerinde sporcumuz var. Belediye sporcularımızdan İrem bu sene Dünya Kupasında üçüncülük alarak bizleri gururlandırdı. Yetişmekte olan çok yetenekli öğrencilerimiz var. Eminiz ki önümüzdeki yıl daha iyi ve yoğun katılımlar ile başarılar artacaktır; bu anlamda biz çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Dersim Kick Boks’a malzeme desteği

Dersim Kick Boks’a malzeme desteği

13-03-2024 - SPOR

Kız Basketbol Takımımız, Türkiye yarı finallerinde

Kız Basketbol Takımımız, Türkiye yarı finallerinde

08-03-2024 - SPOR