Dersim’de “Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar!” projesi hayata geçirilecek

Dersim’de meyve-sebze kurutma ve istiridye mantarı yetiştiriciliği projesinden faydalanmak isteyen ve il merkezinde ikamet eden kadınların, 26 Ekim ile 15 Kasım tarihleri arasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurmaları istendi.

EKONOMİ - 30-10-2022 12:30 409 kez okundu.

Dersim’de “Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar!” projesi hayata geçirilecek

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden proje başvurularına ilişkin yapılan açıklamada, başvuruların 26 Ekim tarihinde başladığı belirtilerek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında desteklenerek Fırat Kalkınma Ajansınca kabul edilen ve proje ortağı sıfatıyla İl Müdürlüğümüzün uygulayıcısı olduğu "Üreten Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesi kapsamında; İl Müdürlüğümüze ait ek binalarımızda tadilat yapılıp meyve-sebze kurutma ve istiridye mantarı yetiştiriciliği kapsamında ihtiyaç duyulan makine-ekipmanlar alınarak üretim bölümleri, ürün satış ofisi ve hammadde depo alanı oluşturulacaktır” denildi.

Projeye başvuru yapan kadınlar arasından seçilen 12 girişimciye meyve-sebze kurutma ve istiridye mantarı yetiştiriciliği konularında teorik, projeye ait oluşturulan tesislerde ise uygulamalı eğitim verileceğinin belirtildiği açıklamada, “ Eğitim süreci sonrasında ise projemizden yararlanan 12 kadın girişimcimizin kooperatif kurması sağlanarak oluşturulan meyve-sebze kurutma ve istiridye mantarı üretim tesisinin kullanım hakkı projenin tamamlanmasından sonraki süreçte kooperatif üzerinden kendilerine devredilecektir. Böylelikle kadın girişimcilerimiz meyve-sebze kurutma veya istiridye mantarı üretimine karşılık yapacakları satışlar ile kendilerine gelir sağlayacaklardır.

"Üreten Kadınlar Güçlü Yarınlar" projemizden faydalanmak isteyen Tunceli İli Merkez Mahallelerinde ikamet eden kadınlarımızın 26 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir. Ayrıntılı bilgiyi Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzden alabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Hayata geçirilecek olan proje tutarının 1 milyon 930 bin lira olduğu öğrenildi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

06-03-2024 - EKONOMİ

Elektrik dağıtım şirketlerinin genel müdürü Erbaş oldu

Elektrik dağıtım şirketlerinin genel müdürü Erbaş oldu

16-02-2024 - EKONOMİ