Dersim’in organik ürünleri ve suyu Kanada’da!

Dersim’in bal, pekmez gibi organik ürünlerinin yanı sıra Pülümür doğal kaynak tuzu ile Munzur Su da Kanada’da satışa sunuldu.

EKONOMİ - 14-11-2022 08:51 916 kez okundu.

Dersim’in organik ürünleri ve suyu Kanada’da!

Organik ürünler ile Munzur Su’yu Kanada da yaşayan Dersimlilerle buluşturduklarını söyleyen market sahibi Ali Kayar, 2016 yılında ailesiyle birlikte Kanada Toronto’ya yerleştiğini ve 2 yıldan beri de arkadaşı ile birlikte gıda sektöründe faaliyet yürüttüklerini belirtti.

Marketlerinde sattıkları ürünlerin yüzde 80’ini kendilerinin ithal ettiklerini ifade eden Kayar, “Amacımız buradaki hemşehrilerimizin özlemini duyduğu tatları, lezzetleri onlarla buluşturmak. Başta Dersim’den doğal ürünler olmak üzere, doğal kaynak tuzu, bal, reçel çeşitleri ve Munzur Su’yu kendimiz ithal ediyoruz. Munzur Suyun o coğrafyada yaşayan insanlar için başta Dersimliler olmak üzere ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kanada gibi tatlı su kaynakları bol; dünyada en fazla olduğu ülkelerin birine Munzur Su’yu getirip satmak başlı başına bir sorun gibi görünse de biz bu suyu Dersimli hemşehrilerimizle buluşturduğumuz için mutluyuz, onurluyuz. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Çünkü bizim için değerli, kutsal bir su” dedi.

Kayar, önümüzdeki süreçte kendi markalarını oluşturup doğal ürünleri kendi markaları altında Kanada ve Amerika’ya ithal etmeyi düşündüklerini de kaydetti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

06-03-2024 - EKONOMİ

Elektrik dağıtım şirketlerinin genel müdürü Erbaş oldu

Elektrik dağıtım şirketlerinin genel müdürü Erbaş oldu

16-02-2024 - EKONOMİ