Güvercin için balkonundan vazgeçti!

Çemişgezek ilçesinde yaşayan Tarkan Yılmaz, evinin balkonunda güvercin yuvasını fark edince, güvercin yavrularını rahatsız etmemek için balkonunu kullanmamaya başladı.

ÇEVRE - 05-06-2023 20:29 951 kez okundu.

Güvercin için balkonundan vazgeçti!

Çemişgezek Mescit Mahallesi'nde ikamet eden Tarkan Yılmaz, bir süre önce evinin balkonunu cam ile kapatmayı planladı. Balkonun ölçüsünü alıp cam balkon taktırdığı anda balkonu temizlemek isteyen Yılmaz, burada bulunan dolabın altında güvercin yuvasını fark etti. O günden sonra cam balkonu açık bırakan Yılmaz, güvercinlerin büyüyüp uçuncaya kadar balkonunu kullanmama kararı aldı. Güvercin ve yavrularını yem ve suyla besleyen Yılmaz, yuvalarının temizliğini de zaman zaman yapıyor. Balkonunu kullanabilmek güvercinlerin bir an evvel büyümelerini bekliyor.

Balkonundaki güvercinlerin büyüyerek artık doğaya uçmalarını bekleyen Tarkan Yılmaz, "Evinizin balkonuna cam balkon yapmayı düşündük. Ustaları çağırdık gelip ölçüleri alsınlar diye. Ölçülerini aldıktan sonra balkonda temizlik yapmak istedim. Balkondaki dolabın altına güvercin yuva yaptığını fark ettim. 2 yavru güvercin yumurtadan çıkmıştı. Biz de bu yavru güvercinlerin büyümelerini beklemek için cam balkonun kapılarını açık bırakıyoruz. Güvercinlere yem ve su veriyorum. Yavrular bayağı büyüdüler. Nerdeyse özgürlüklerine uçmalarına az bir zaman kaldı. Onlar uçtuktan sonra biz de balkonumuzu kullanacağız" dedi.

Haber: Sezai AKIN

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Munzur Vadisi, Türkiye’nin ilk 100 jeolojik miras alanı içine alındı

Munzur Vadisi, Türkiye’nin ilk 100 jeolojik miras alanı içine alındı

26-03-2024 - ÇEVRE

Pülümür’de, ağır hasarlı konutların yıkımına başlandı

Pülümür’de, ağır hasarlı konutların yıkımına başlandı

24-03-2024 - ÇEVRE