İlimiz esnafına 50 milyon TL kredi

Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Hıdır Belice, esnafa verilmek amacıyla gönderilen 50 milyon TL’lik işletme ve yatırım kredisini kullandırmaya başladıklarını söyledi.

EKONOMİ - 16-01-2023 09:44 2642 kez okundu.

İlimiz esnafına 50 milyon TL kredi

Kentte kredi bekleyen esnaflar için Ankara’da bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen Tunceli ESOB Başkanı Hıdır Belice, “Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül beyi makamında ziyaret ederek kredi almayı bekleyen esnaf ve sanatkârlarımızın durumlarını paylaşarak destek ve yardım talebinde bulunmuştum. Sayın genel başkanımız yeni yılda esnaf ve sanatkârlarımızın kredi ihtiyaçlarını karşılamak için gereğini yapacaklarını belirterek bizlere ve ilimize özel bir duyarlılık göstermişti. Bu konuyu il ve ilçe esnaflarımızla da paylaşmıştım” dedi.

İhtiyaç duyulan kredinin gönderildiğini ifade eden Belice, “Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifine 50 milyon TL İşletme ve yatırım kredisi olmak üzere Türkiye Halk Bankası aracılığıyla küçük esnaf ve sanatkârlarımıza verilmesi için gönderilmiştir. Kredisi onaylanan ve para almayı bekleyen esnaflarımız kredilerini kullanmaya başladılar” diye konuştu.

Kredinin detaylarını da paylaşan Belice, “Esnaf ve sanatkârlarımız 500 bin işletme kredisi, bir milyon 500 bin TL ticarî araç veya ticari iş yeri alma kredi hakkına sahiptirler. Yazılı şekilde kredi kullanma şartlarına haiz olan her esnafımız istediği zaman kredisini kullanabilmektedir. İşletme kredisi 5 yıl vadeli olup aylık, üç aylık ve altı aylık vadeler şeklinde yıllık yüzde 7.50 gibi düşük faiz oranıyla kullandırılmaktadır. Yatırım kredisi yıllık 7.50 faiz oranıyla araç alımında 7 yıl, ticari iş yeri alımında 10 yıl vadeli kullandırılmaktadır” şeklinde konuştu.

Belice, başta TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, kredinin esnafa hayırlı olması temennisinde bulundu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

06-03-2024 - EKONOMİ

Elektrik dağıtım şirketlerinin genel müdürü Erbaş oldu

Elektrik dağıtım şirketlerinin genel müdürü Erbaş oldu

16-02-2024 - EKONOMİ