İlimizden yurtdışına giden öğrenciler iş teklifleri alıyor

İlimizden Erasmus Projeleri ile öğrenci ve öğretmenler yurtdışına gitmeye devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, yurtdışına giden öğrencilerin gittikleri ülkelerden iş teklifleri aldıklarını bununda kendilerini gururlandırdığını söyledi.

EĞİTİM - 19-10-2022 11:06 664 kez okundu.

İlimizden yurtdışına giden öğrenciler iş teklifleri alıyor

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Ulusal Ajansı'na yapılan Okul Eğitimi Alanında Erasmus+ Akreditasyonu Projesi ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na yapılan Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu başvurularının kabul edilmesinin ardından başlayan süreçte, öğrenci ve öğretmenler yurt dışına gitmeye devam ediyor. Bu kapsamda öğrenci ve öğretmeler, Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde staj ve işbaşı gözlem yapma imkânı buluyor.

Erasmus Akreditasyon Mesleki Eğitim Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, İspanya'nın Valensiya şehrine gidecek 3 Bilişim Teknolojileri, 2 İnşaat Teknolojileri Bölümü öğrencileri ve 2 refakatçi öğretmen ile bir araya geldi. Yurt dışına gidecek gruba, 13 günlük staj programlarını verimli ve sağlıkla bir şekilde tamamlayıp yurda dönmeleri temennisinde bulunan İl Müdürü Gürsel Ekmekci, “Yapacağınız yurt dışı gezisi için bizler de sizler kadar heyecanlıyız. 2 haftalık bu sürecin sizlerin kişisel ve mesleki gelişimlerinize önemli katkılar yapacağını düşünüyorum. Döndüğünüz zaman aynı kişiler olmayacağınızı bilmek açıkçası beni çok mutlu ediyor. Bildiğiniz gibi projeler, başta kültür etkileşimi olmak üzere yabancı dil öğrenimi, kişisel, sosyal ve mesleki becerilerin geliştirilmesi, eğitim ve öğretim metotlarına ilişkin deneyimlerin paylaşılması ve yeni uygulamaların geliştirilmesi gibi konularda bireye katkı sunmak ve ortak bir Avrupa dili oluşturmak için yapılıyor, hayata geçiriliyor. Bu kapsamda yurt dışında bulunulan sürede yapacağınız, gözlemleyeceğiniz her şey size büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

-''Devlet imkânları sayesinde çocuklarımız yurt dışı ile tanışıyor''

Son yıllarda AB projelerinde büyük bir ivme kazandıklarının altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, “İl olarak her okulumuzdan öğrenci ve öğretmenlerimizin yurt dışı deneyimi yaşamasını eğitim-öğretim faaliyetlerimizin en önemli parçalarından biri olarak görüyorum. Bu nedenle yapmış olduğumuz projeler ile ilimizde 6 öğrencimiz İspanya Barselona'da uzun dönem staj eğitimi, 9 okul öncesi öğretmenimiz İtalya'da 2 hafta işbaşı gözlem faaliyetini tamamladı. 1 öğretmenimiz mesleki gelişimin artırılmasına yönelik işbaşı eğitim için 45 gün İtalya'da bulundu. 7 öğrencimiz, 4-24 Ekim tarihleri arasında Almanya Münih'te 20 günlük hasta bakımı stajlarına başlayacak. Yine bu ay içerisinde 2 ilkokul, 2 ortaokul öğretmenimiz Romanya'ya, 6 lise öğretmenimiz Hollanda Amsterdam'a, 14 lise öğrencimiz İtalya Milano'ya, 6 ortaokul öğrenci ve 6 öğretmenimiz Romanya'ya hareketlilik gerçekleştirecektir. Devletimizin sunduğu imkânlarla gidilen bu ülkelerdeki deneyimler, eğitim-öğretim kalitemizi artırmakta, öğrenci ve öğretmenlerimizde çok olumlu değişimlere neden olmaktadır” diye konuştu.

-''Öğrencilerimiz, yurtdışındaki işletmelerden iş teklifi alıyor.''

Öğrencilerin yurt dışındaki işletmelerden iş teklifleri aldıklarını söyleyen İl Müdürü Gürsel Ekmekci, “İşbaşı gözlem için yurt dışındaki işletmelere giden mesleki eğitim öğrencilerimiz, burada almış oldukları eğitimler ve iş ahlakları ile oralarda kendilerini daha da geliştirme fırsatları buldukları gibi işletmelerden de iş teklifi almaya başladılar. Tunceli'den Avrupa'nın çeşitli şehirlerine giden öğrencilerimizden böylesi güzel haberler almak bizi hem çok mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Umuyorum ki sizler de benzer güzel deneyimler yaşarsınız. Sağlıkla gidip gelmenizi temenni ediyor” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Üniversitede akademik kadro alımlarında “hülle” yöntemi

Üniversitede akademik kadro alımlarında “hülle” yöntemi

08-03-2024 - EĞİTİM

Çağrı!

Çağrı!

08-03-2024 - EĞİTİM