MEB AKUB ekibine arama-kurtarma ve tahliye eğitimi

İlimizde Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) personeline arama-kurtarma ve tahliye eğitimi verildi.

EĞİTİM - 05-04-2023 10:31 616 kez okundu.

MEB AKUB ekibine arama-kurtarma ve tahliye eğitimi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde 35 kişilik MEB AKUB personeline, arama-kurtarma ve tahliye eğitimi verildi.

Afetlerle mücadele, insani yardım, hafif arama-kurtarma, çadır kurulumu ve yangın gibi konularda personelin bilgilendirildiği eğitime ilişkin konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, hangi tür afet olursa olsun, toplum olarak afetlere karşı en iyi şekilde bilinçlenmenin ve hazır hale gelmenin önemine dikkat çekti.

Ekmekci, “Bildiğiniz gibi 2 ay önce Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilimizi etkileyen çok büyük bir deprem yaşadık. Depremlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha yaşayarak görmüş olduk. Bu nedenle afet anında nasıl hareket etmek gerektiğini bilmek hayati öneme sahip bir konu. Buradan hareketle bu tarz eğitimlerin ne kadar önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Temennimiz ülkemizde büyük afetlerin yaşanmaması ancak yaşadığımızda da afetle mücadele edecek güçte olmalıyız. Eğitime katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Üniversitede akademik kadro alımlarında “hülle” yöntemi

Üniversitede akademik kadro alımlarında “hülle” yöntemi

08-03-2024 - EĞİTİM

Çağrı!

Çağrı!

08-03-2024 - EĞİTİM