MHP’liler, Dersim otobüsünü yakmak istedi

Gümüşhane’de Can Dersim Tuncelililer firmasının yolunu kesen bir grup MHP’li otobüsü yakmak istedi. MHP’li grup, yolcuların tepkisinin ardından ayrılmak zorunda kaldı.

GÜNCEL - 30-05-2023 18:33 2991 kez okundu.

MHP’liler, Dersim otobüsünü yakmak istedi

Samsun seferinin yapan Can Dersim Tuncelililer firmasına ait otobüsün yolu, seçim akşamı bir grup MHP’li tarafından Gümüşhane’de durdurularak yakılmak istendi. MHP’li grubun otobüsü yakma girişimi yolcuların tepkisiyle boşa düşürüldü.

Edinilen bilgilere göre; Samsun seferini düzenleyen Can Dersim Tuncelililer firmasına ait şehirlerarası yolcu otobüsünün yolu Gümüşhane'de bir grup MHP'li tarafından kesildi. Üzerinde MHP bayrakları asılı olan bir araç, Can Dersim Tuncelililer firmasına ait şehirlerarası yolcu otobüsünü uzun süre takip ettikten sonra yolunu kesti. Araçtan inen kişiler yolcu otobüsünü yakacaklarını söyledi. Otobüsün camlarına vuran ve zorla kapıları açmak isteyen kişilere yolcular tepki gösterdi. Bir süre daha provokasyon girişimine devam eden MHP'li grup daha sonra araçlara binerek olay yerinden uzaklaştı. Yaşananlar bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, TTSO’dan da olayı kınayan bir açıklama yapıldı.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Samsun seferini düzenleyen üyemiz Can Dersim Tuncelililer firmasına ait şehirlerarası yolcu otobüsünün yolu Gümüşhane'de bir grup tarafından kesilerek provokasyon girişiminde bulunulmuştur.

Olumsuz bir durum yaşanmaması sevindirici olsa da yetkilileri acilen bu konuda gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz. Bu ve benzeri Irkçı saldırıları asla kabul edemeyeceğimiz gibi vatandaşlarımızı da sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Ülkemizde son zamanlarda giderek güçlenen, halkların dayanışmasından rahatsız olan ve kaostan beslenenlere fırsat vermeyin” ifadelerine yer verildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mazgirt afet evleri kura çekimi gerçekleştirildi

Mazgirt afet evleri kura çekimi gerçekleştirildi

18-04-2024 - GÜNCEL

Munzur balı coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Munzur balı coğrafi işaret tescil belgesi aldı

18-04-2024 - GÜNCEL