Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık veriliyor

İlimizde, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.

SAĞLIK - 25-02-2024 19:03 842 kez okundu.

Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık veriliyor

Sigaranın zararları ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi veren Tunceli Devlet Hastanesi Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Özlem Even, “Tüm dünyada her yıl 8 milyondan fazla insan sigara nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Bu kişilerin 1,2 milyonunu aslında sigara içmeyen pasif içiciler oluşturmaktadır. Çoğumuzun bildiği gibi sigara en çok akciğer ve kalp hastalıklarına neden olmaktadır. Ayrıca sigaranın diğer tüm organlara zarar verdiği de bilinmektedir” dedi.

Sigaranın neden olduğu hastalıkları önlemek amacıyla 2023 yılı Kasım ayından itibaren haftanın Salı ve Perşembe günleri randevu sistemiyle sigarayı bırakma polikliniği yaptıklarını söyleyen Dr. Even, “Polikliniğimizde nikotin içerikli ve nikotin dışı tedaviler hakkında bilgi vermekle beraber nikotin dışı tedavileri ücretsiz karşılayabilmekteyiz. Danışanlarımıza nikotin dışı tedavileri uygulamakla beraber psikososyal destek de sağlamaktayız. Belli aralıklarla danışanlarımızı çağırarak motivasyonel görüşmeler yaparak danışanlarımızın tedavi sürecine uyumlu olmalarını sağlamaktayız” diye konuştu.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Dr. Even, “Siz de tütün kullanımını bırakarak hem kendi sağlığınızı, hem sevdiklerinizin sağlığını hem de çevrenizi koruyabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Göğüs hastalıkları uzmanından toz taşınımı uyarısı

Göğüs hastalıkları uzmanından toz taşınımı uyarısı

25-04-2024 - SAĞLIK

İlimizde, ÇİLYAD eğitimi

İlimizde, ÇİLYAD eğitimi

22-04-2024 - SAĞLIK