Starlink uyduları, Dersim semalarında fotoğraflandı

Dersim’de dün gece gökyüzünde sıralı halde giden Starlink uyduları, Hasan Turan isimli vatandaş tarafından cep telefonuyla fotoğraflandı.

TEKNOLOJİ - 11-09-2023 12:14 757 kez okundu.

Starlink uyduları, Dersim semalarında fotoğraflandı

Son zamanlarda birçok ilde gece saatlerinde gökyüzünde beliren sıralı ışıklar vatandaşlarda merak uyandırıyor.

Dersim’de dün gece, gökyüzünde sıralı halde geçiş yapan Elon Musk'ın uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX'in Starlink uyduları, Hasan Turan isimli vatandaş tarafından cep telefonuyla fotoğraflandı.

Kent merkezinin yüksek bir noktasındayken uyduları fark ettiğini söyleyen Turan, “Sıralı halde ilerleyen cisimleri görünce önce bir anlam veremedim. Ancak daha sonra yaptığım araştırmada bunları Starlink uyduları olduğunu öğrendim” dedi.

Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor.

Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır.

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.

Uydular, geçtiğimiz günlerde başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde görüntülenmişti.

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Starlink uyduları, yeniden Dersim semalarında

Starlink uyduları, yeniden Dersim semalarında

18-09-2023 - TEKNOLOJİ