TEÇ-SEN’den eğitim ve istişare toplantısı

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Başkanlar Kurulu, Ankara’da eğitim ve istişare toplantısı gerçekleştirdi.

GÜNCEL - 29-02-2024 18:05 478 kez okundu.

TEÇ-SEN’den eğitim ve istişare toplantısı

TEÇ-SEN Tunceli İl Başkanı Derman Erdoğdu Kılıç’ın da katıldığı ve 2 gün süren eğitimlerde” Sendikal Değişim, Vizyon, Sosyal Medya ve Hukuki Mevzuat Süreçlerinde Daima Güncel Kalabilme” üzerine sunumlar gerçekleştirildi.

Eğitim ve istişare toplantısının açılışında konuşan TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel, “2021 toplu sözleşme ile ortaya çıkan, aslında korkunun bir tecellisi olan, öncesinde yüzde 1 sendikal barajı ile başlatılan, bağımsız sendikaları imha etme planı başarısız olmuş ve TEÇ-SEN zaferi ile sonuçlanmıştır” dedi.

Konuşmasında sendikal görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen sendikalara tepki gösteren Demirel, “Hiçbir sendikal görev ve sorumluluğu yerine getirmeyen, tepki, itiraz, eylem, mücadele, hayat belirtisi veremeyen, işverenle işbirliği içinde olup ne denirse emredersiniz paşam, ne verirlerse alkış tufanı koparan, dümenden itiraz edip, bu tekliflere kapalıyız deyip, buçuklu artışlara dayanamayıp tıpış tıpış gidip imza eden, toplu sözleşme masalarında çalışanları satan, enflasyon artışı dışında şu ana kadar memurlar için 1 lira dahi kazanamayan, her geçen gün memurun alım gücünü düşüren bu parti sendikalarını memurun yakasından düşürmek, bu kanserli bölgeyi kesip atmak bizim boynumuzun borcudur. Bunlar bol sıfırlı maaş alıp, zevki sefa ve keyif içinde masaya oturuyor, aynı keyif içinde de masadan kalkıyorlar. 5 yıl 10 yıl önce toplu sözleşme masasında işveren tarafından verilen hakları yeni kazanımlarmış gibi memura yutturuyorlar. Son 10 yılda memurun, emeklinin, asgari ücretlinin ücretlerini tırpanlaya tırpanlaya kuş ettiler. Ülkede yaşayan 70 milyon genç, yaşlı, çocuk, kadın ve erkeği açlık sınırında yaşamaya mahkum ettiler. Sorsan 7 dönem toplu sözleşme masasında memurlara 1007 kazanım sağlamışlar. Hadi oradan! 7 tane kazanım say desen sayamazlar. Bunlar ülkenin gerçekliğinden kopmuş, siyaset ve parti bağımlısı olmuş, milletin ahvalinden bir haber, ipi başkalarının elinde olan kukla sendikalardır” diye konuştu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
4 Mayıs öncesi, 38 duvarındaki resimler kaldırıldı

4 Mayıs öncesi, 38 duvarındaki resimler kaldırıldı

03-05-2024 - GÜNCEL

Zülfü’nün ailesinden, Maçoğlu ve belediyeye tepki!

Zülfü’nün ailesinden, Maçoğlu ve belediyeye tepki!

01-05-2024 - GÜNCEL