TTSO, ziyaretleri hakkında basını bilgilendirdi

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclisi gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin basını bilgilendirme toplantısı düzenledi.

EKONOMİ - 17-01-2023 16:03 463 kez okundu.

TTSO, ziyaretleri hakkında basını bilgilendirdi

Atatürk Mahallesi’nde bir kafede gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, Meclis Başkanı Sevim Şengezer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, ilin ticaretini güçlendirmek amacıyla Ankara’da bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlk ziyaretlerini Ankara Tunceli Dayanışma Kültür Vakfı’na gerçekleştirdiklerini kaydeden Coşkun, “Başkan Ali Rıza Olcay ile yapılan görüşmede Tunceli’nin sorunlarının çözümünde görev alan sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerektiği, özellikle yoksul öğrencilerimize burs veren vakıflarımızın birlikte hareket etmesinin daha fazla yoksul öğrencinin bu haktan yararlanmasını sağlayacağı sonucuna varıldı. Tunceli Ticaret ve Sanayi odası olarak ilimiz ile ilintili faaliyet gösteren tüm dernek ve vakıfların birlikte hareket etmelerinin önemine değinerek bu konuda oda olarak üstümüze düşen sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu belirttik” dedi.

“OSB KARDEŞLİĞİNE KARAR VERİLDİ”

Ankara’daki ikinci ziyaretlerini Sanayi Odası başkanlığına gerçekleştirdiklerini ifade eden Hasan Hüseyin Coşkun, “Yaptığımız görüşmede Ankara Sanayi Odası bünyesinde bulunan Ankara Organize Sanayi Bölgesi ile Tunceli Organize Sanayi Bölgesinin kardeş OSB olmasına karar verildi. Alınan bu karar ile Tunceli OSB’nin tüm teknik ihtiyaçları Ankara OSB tarafından karşılanacak bu da ilimizde sanayi ve ticaretin güçlenmesine ciddi katkı sağlayacaktır. Kardeş OSB olma vesilesiyle aynı zamanda hemşehrimiz olan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Mayıs ayında ilimize ziyarette bulunacak” diye konuştu.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU ZİYARET EDİLDİ

Üyesi bulundukları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu da ziyaret ettiklerini söyleyen TTSO Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, “Sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmede odamızın ihtiyacı olan yeni hizmet binasının yapımında gerekli desteği vereceklerini belirtiler. Odamıza üye ticaret yapan iş insanlarımızın KGF kredisi kullanırken karşılaştıkları sıkıntılar dile getirilmiştir. Bizzat KGF başkanı Erdoğan Özegen karşılaşılan sorunların çözümünde tüm sıkıntıların kendisi tarafından giderileceği sözünü vermiştir. Yine TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğu da sorunların çözümünün takipçisi olacağını, Mayıs ayında da odamızın temel atma törenine katılacağı sözünü vermiştir” şeklinde konuştu.

ATO ZİYARETİ

Ankara Ticaret Odası başkanlığını ziyaret ettiklerini ifade eden Coşkun, Başkan Gürsel Baran’ın Mayıs ayı içinde gerçekleştirilecek olan hizmet binası temel atma törenine katılma ve hizmet binası yapımında üzerlerine düşeni yapacakları yönünde söz verdiğini dile getirdi.

TBMM ZİYARETLERİ

Ankara’daki ikinci gün ziyaretleri kapsamında TBMM’yi ziyaret ettiklerini kaydeden Başkan Coşkun, ziyaretlere ilişkin şunları ifade etti: “İlk ziyaretimizi ilimiz Milletvekili Sayın Polat Şaroğlu’na gerçekleştirdik. İlimizde ticaretin gelişmesi için üstüne düşen tüm sorumluluğu almaya hazır olduğunu belirten vekilimiz meclis ziyaretimizde bizlere eşlik etti. İkinci ziyaretimizi hemşehrimiz AKP İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Ataş'a gerçekleştirdik. Pertek köprüsü ve Pülümür yol yapımı noktasında kendilerinden talepte bulunduk. Bu iki projenin kentin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını belirttik. Vekilimiz de konunun takipçisi olduğunu Pertek köprüsünün proje ihalesi aşamasına geldiğini, Mazgirt yolunun bitme aşamasında olduğunu, Singeç köprüsünün bittiğini, Çemişgezek yolunun da bitirilmek üzere olduğunu, Nazmiye yolunun yapımına tekrardan başlanacağını belirtti. İlimizde ticaret yapan ulusal firmaların muazzam bedellerini Tunceli ili dışında bağlı oldukları vergi dairelerine yatırdıkları bunu doğru bulmadığımızı, ticaret hangi ilde yapılıyorsa muazzam bedellerin o ile yatırılması gerektiğini belirttik. Sayın vekilimiz konunun takipçisi olacağını söyledi. Yine vekilimiz odamız hizmet binasının yapımında gerekli olan desteği vereceğini belirtmiştir.

Üçüncü ziyaretimizi hemşehrimiz aynı zamanda CHP Genel Başkan Baş Koordinatörü Sayın Erdoğan Toprak’a gerçekleştirdik. Görüşmede Tunceli’de sanayi ve ticaretin nasıl güçleneceği konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Kendisi yapacağımız hizmet binasının yapımında üstüne düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti. Dördüncü ziyaretimizi HDP Başkan Vekili Sayın Saruhan Oluç ile Garo Paylan’a gerçekleştirdik. Tunceli’nin var olan ekonomik sorunlarına dönük görüş alışverişinde bulunduk. Beşinci ve son ziyaretimizi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekleştirdik. Kendisine yakın zamanda kardeşini kaybetmesinden kaynaklı baş sağlığı diledik.”

Coşkun’un açıklamasının ardından TTSO’nun diğer üyeleri de basın mensuplarıyla görüş alışverişinde bulundu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

06-03-2024 - EKONOMİ

Elektrik dağıtım şirketlerinin genel müdürü Erbaş oldu

Elektrik dağıtım şirketlerinin genel müdürü Erbaş oldu

16-02-2024 - EKONOMİ