Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 23:52

Alevi Dedesinden Yurt’a “Özünü dara çekerek cemevinden ayrıl”

Alevi Dedesi Cem Kureyş Bulut, dün yapılan cemevi yönetim kurulundaki davranışları nedeniyle kamuoyunda ciddi tepki çeken Ali Ekber Yurt’u özünü dara çekerek istifa etmesini istedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-01-2024 20:35

Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi’nin dün yapılan genel kurulunda bir oy farkla seçilen ve sergilediği tavırlar nedeniyle tepkilerin odağına yerleşen Ali Ekber Yurt’a bir tepki de Alevi Dedesi Cem Kureyş Bulut’tan geldi.

Yurt’un sergilediği üslup ve hareketlerin Alevi-Kızılbaş inancının edep ve erkanına aykırı olduğunu söyleyen Bulut, “Genel kurula 20-25 gün kala 27 kişiyi getirip üye yapması rızalığa, yol değerlerine aykırıdır. Kendi koltuğunu korumak için kurumundaki personeli ya da kol dirsek temasında olduğu kişileri üye yapmak, milyonlarca canın rızalığı olmadan despot bir şekilde genel kurula götürmek tüm inanç değerlerimize aykırıdır” dedi.

Divan kurulunun tavrına da tepki gösteren Bulut, yeni yönetimden de birilerinin kişisel çıkarlarına alet olmamak adına istifa etmelerini istedi.

Alevi-Kızılbaş inancına mensup binlerin, on binlerin cemevine üye olmasını isteyen Bulut, Ali Ekber Yurt’un da özür dileyip, özünü dara çektikten sonra istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR