Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 06:58

Avukat Güder, CHP’den aday adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin bir dönem il başkanlığına da yapan Avukat Ali Rıza Güder, milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olduğunu açıkladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 24-03-2023 17:07
Avukat Güder, CHP’den aday adaylığını açıkladı

CHP Tunceli İl Başkanlığı’nda konuya ilişkin düzenlenen açıklamaya il başkanı Hıdır Mercan, bazı milletvekili aday adayları ile partililer katıldı.

“Yeni bir çağın gün doğumunda!” başlığıyla açıklama yapan Avukat Güder, konuşmasında AKP hükümetine yönelik eleştirilerini sıraladı.

Alevilerin sorunlarından, anadilde eğitime, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tutukluluğuna dair ifadeler kullanan Güder, açıklamasında şunları dile getirdi: “Sesimizin çıkmadığı, kalemimizin yazmadığı, korkunun baskısı ve hapis tehdidiyle ses çıkaracak halimizin kalmadığı, Hak uğruna protesto hakkının devlete küfür sayıldığı zamanlar, hak aramak için sokağa çıktığımızda Soylu’nun emrindeki polisin Nazilerin kahverengi gömlekli Fırtına Birlikleri gibi üzerimize saldırdığı faşizmin adının polis destanı olduğu, milli istihbarat teşkilatının Suriye’de ırkçı ve mezhepçi terör örgütlerine silah taşıyan ucuz bir nakliye şirketine dönüştüğü zamanlar. Sadece devletin konuştuğu ve bu nedenle söylenenlerin hepsinin yalan olduğu zamanlar. Devletin tarihin en hazin felaketlerinden birinde vatandaşına çadır satabilecek kadar aklını yitirdiği, Devleti yönetmek için değil devleti ele geçirmek için var olan bir hükümetin zamanında. Daha umutsuz, daha yoksul, daha tutsak ve daha ölü olduğumuz zamanlar.

Harap edilmiş bir toplumsal doku, uzlaşmayı zayıflık sayma, patolojik mezhepçilik, vakaları ve hukuku inkar, kadın bedenini kontrol, kabile mantığı, azınlık düşmanlığı ve iflah olmaz bir kin ve nefret. Onlar kendisine AK Parti diyebilir. Muhafazakar diyebilir. Ve hatta demokrat diyebilir. Fakat biz onları oldukları gibi çağıracağız. “TÜRKİYE TALİBANI”.

Ülkemiz, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nın liderliğinde yeni bir çağın gün doğumuna yol alırken Türkiye Talibanı’nın artık gecenin karanlığında gözden kaybolduğu zamanlardayız.

Bugün içinde bulunduğumuz zamanı, bu anın görkemini ve büyüklüğünü anlamak ve kavramak gerekir. Gerçekleşmekte olan basit olağan bir iktidar değişimi değildir. Bugün tarihin 3 uzun ve farklı sayfasını geçmişte bırakıyoruz.

1950’den bugüne 3 çeyrek asırdır merkez sağ iktidarların elinde kökleşmiş devleti halktan koruyan ve özel sektörü destekleyip çalışanların kazanamadığı, kazananların ise çalışmadığı liberal ekonomik düzen son bulmaktadır. Artık devletin hükümet için halka karşı yönetildiği siyasi düzenin yerine Cumhuriyetçiliğin görkemi halkın halk için halk tarafından yönetimi gelmektedir.

İkinci olarak, seçimi kazandığımızda sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümeti olmayacağız. Biz CHP, Ortadoğu ve Arap Dünyası isimli bu karanlık denizde yolunu yitirmiş gemilere ışık tutan bir feneriz. Biz CHP, neredeyse bir asırdır özgür ve laik dünyanın Doğu’daki sınır boyunda son kaleyiz. Sesi sokakta biraz olsun fazla çıktı mı Taliban kelpinin kırbaçladığı mazlum Afgan kadınının umuduyuz. IŞID soysuzları tarafından köle pazarlarında satılan Ezidi kadının çığlığı, Pakistan’da Kuran-ı Kerim yaktığı gerekçesiyle linç edilen zavallı Ferhunde’nin ahı gözyaşıyız. Kız çocukların eğitim hakkını savunduğu için Taliban’ın başından vurduğu Malala Yusufzai’in annesiyiz.

Sayın Genel Başkanımızın, Millet İttifakı bünyesinde ülkemizin Cumhurbaşkanı olması 500 yıllık Anadolu tarihinde Alevilerle Sünniler arasında imzalanmış en görkemli barış antlaşmasıdır.”

 

 

 

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR