Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:13

Başkan adayı Tekin, “Kimsenin kendisini yabancı hissetmediği bir Nazımiye inşa etmek istiyoruz”

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’den Nazımiye Belediye Başkan Adayı olan Ali Emrah Tekin, kimsenin kendisini yabancı hissetmediği bir Nazımiye inşa etmek istediklerini, aday olmasının temel nedeninin de bu olduğunu söyledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 03-03-2024 19:06

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Nazımiye ilçesinden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı olan Ali Emrah Tekin ile ilçenin mevcut sorunları ve seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projelere ilişkin söyleşi gerçekleştirdik.
1983 yılında Nazımiye’de doğduğunu söyleyen Ali Emrah Tekin, “İlköğrenimi Nazımiye’de, orta ve lise öğrenimimi Ankara’da tamamladım. Akademik eğitim almak için Almanya’da bulundum bir süre. İş ekonomisi bölümünü okurken ailevi sebeplerden ötürü Türkiye’ye dönmek zorunda kaldım. Bir süre Ankara’da ticaretle uğraştım. Sonrasında özel sektörde çalıştım. Harita kadastro alanında eğitim aldım. Milli Emlak Genel Müdürlüğü bünyesinde memuriyete başladım. 2021 yılından itibaren Nazımiye Milli Emlak Şefliği ve Köylere Hizmet götürme Birliği Müdürlüğü yaptım. Halihazırda Atatürk Üniversitesi kamu yönetimi bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim” dedi.
“DEPREMLE İLGİLİ GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINMASI ÖNCELİKLİ ÇALIŞMAMIZ OLACAK”
Seçimi kazanması halinde hayata geçirmeyi planladığı öncelikli projenin depremle ilgili gerekli önlemlerin alınması olacağını ifade eden Tekin, “Bizim hem deprem öncesi hem sonrasında gerekli önlemlerin alınmasıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ilçemizde hasarlı binaların tespiti çalışmasını yapıldı. Bunların dönüşümünün sağlanmasıyla ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Afet Müdürlüğüne belediye olarak gerekli katkıları sunmaya hazır olacağız. İlçemizde yazlıkçı olan, farklı illerde ikamet eden kimi vatandaşlarımızın başvuruları eksik kalmıştı. Bizler, bu şekilde hasar tespiti yapılmamış binalarla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile koordineli şekilde bu tespitlerin yapılmasını sağlayacağız. Deprem sonrası için ise belediyemizdeki personelle bir ekip kuracağız. Bu ekipte gönüllülük esasına göre vatandaşlarımız da yer alacak. Afet Müdürlüğü ile imzalayacağımız protokol kapsamında deprem sonrası müdahale ekibinin eğitimini sağlayacağız. Bu ekibin araç gereç ve ihtiyaç duyulacak bütün ekipmanlarının temin edilmesini sağlayacağız” diye konuştu. 
“TERSİNE GÖÇÜ SAĞLAYACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Nazımiye’nin göç veren bir ilçe olduğunu kaydeden Belediye Başkan Adayı Ali Emrah Tekin, “İlçe merkezimizde imar kanunun 18. maddesini uygulayacağız. Bu şekilde yolu olmayan arazilere yol götürmek suretiyle buraları ev yapılabilir hale getireceğiz. Ev yapmak isteyen vatandaşlarımıza belediye meclisimizin alacağı karar doğrultusunda her türlü desteği sunacağız.  Seçildikten sonra öncelikle belediyenin gücünü tespit edeceğiz. Göçün sebeplerinden biri istihdamın olmaması. Bu konuda Güneş Enerji Sistemleri projemiz var. Belediyelere bir megavata kadar lisansız üretim hakkı verilmiş. GES sistemini hayata geçirirsek ilçemizdeki işsizlik sorununu yarı yarıya çözmüş olacağız. Bu proje aynı zamanda belediyenin kendi kendine yatırım yapabileceği olanağı da sağlayacak. Orta ve uzun vadede yapmayı planladığımız ve belediyeyi bütçe kıskacından kurtaracak başka projemiz de var.  O da taşımalı doğalgaz. Belediyeler, kendilerine doğalgaz altyapısı yapıp satışını gerçekleştirebiliyor. Bunun fizibilitesini yaptık. Bugünün şartlarıyla 22 milyonluk bu projeye belediyemiz imkanları, İller Bankası’ndan alacağımız krediler vesaireler ile bunu hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlçemizde yazdan yaza gelen kışın buradaki ısınma problemlerinden dolayı yakınlarının yanına giden hemşehrilerimizi burada tutacak bir proje bu. Bunun yanı sıra istihdama da katkı sağlayacak. Taşımalı doğalgaz projesini hayata geçirdiğimizde şunu söyleyebilirim sadece belediyede istihdam edilecek personel sayısıyla Nazımiye’deki işsizliğin yüzde yüze yakınını çözmüş olacağız. Bu sayede emeklilerimiz kışın sırf ısınma problemi sebebiyle başka yere gitmemiş olacaklar. Bu hem esnafımıza hem de belediyemize katkı sağlayacak. Şu anda ilçe nüfusumuz yaklaşık bin 500 civarında. Biz bu nüfusa 501 kişi daha ekleyebilirsek, geri dönüşe ikna edebilirsek nüfusumuz 2001’i aştığı taktirde ilçemize İller Bankası’ndan ayrılan pay yaklaşık 3 katına çıkıyor” şeklinde konuştu.
“ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ”
Nazımiye’nin kent merkezine en yakın ilçelerden biri olduğuna vurgu yapan Ali Emrah Tekin, “Halihazırda Nazımiye yolunda bir çalışma var. Çok uzun yıllardır devam ediyor. Maalesef ayrılan ödenekle ilgili sık sık problemler yaşanıyor bu da yol yapımını geciktiriyor. Bizler, bu yolun bir an önce bitirilmesi konusunda ilgili bakanlık ve kurumlarla temasa geçeceğiz. Yine ilçe içi yollarımız sıkıntılı. Bunları da kısa vadede çözebileceğimizi düşünüyoruz. Vatandaşlarımız yaz aylarında bile evlerine giderken zorlanıyorlar. Bu yolları bir yıl içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın araçlarıyla rahatlıkla gidip gelebileceği bir seviyeye getireceğiz” dedi. 
“BELEDİYEMİZİ, KENDİ KENDİNE YATIRIM YAPABİLECEK SEVİYEYE ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ”
Nazımiye Belediyesi’nin kısıtlı imkanlara sahip olduğunu dile getiren CHP Belediye Başkan adayı Ali Emrah Tekin, “Bunun temelinde de ilçedeki nüfusun azlığı yatıyor. İller Bankası’ndan belediyemize aktarıla tutar maalesef personel maaşını karşılayabilecek düzeyde bile değil. Ancak biz belediyemizi kendi kendine yetecek ve yatırım yapabilecek bir seviyeye ulaştırmak istiyoruz. Bununla ilgili temel çıkış noktamız şu olacak. Belediyelere bir megavata kadar lisansız elektrik üretim hakkı tanınmış durumda. Şayet bu sistemi hayata geçirebilirsek ki 3 yılda kendini amorti edebilen bir sistem. Bu sistem hayata geçtikten sonra İller Bankası’ndan belediyemize ayrılan aylık tutarın iki katı tutarı bütçemizde bulabileceğiz. 14 milyonluk bir proje ve İller Bankası’na da borçlanabiliyoruz. Bunu kendi imkânlarımız ve diğer partili belediyelerimizden destek almak suretiyle hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bunu yaptıktan sonra belediyemiz rahat bir nefes alabilecek, personelle ilgili maaşların sıkıntıya girmesi bir durum söz konusu olmayacak. İkinci bir çalışma da ilçedeki kadınlara yönelik olacak. Öncelikli olarak teknik beceri gerektirmeyen çorap fabrikası şeklinde atölyenin biraz büyüğü şeklinde en azından 12 kadına iş imkanı sunacak projeye hayata geçireceğiz. Bunun sağlıklı işlemesini sağlayarak ki bu konuda pazar da çok önemli. Bunun için de şu andaki büyükşehir belediyelerimizden, ilçe belediyelerimizden destek alacağız. En basitinden bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyeler Ramazan ayında koliler yapıyor. Biz, sadece üretilen çorapları bu kolilere dahil edebilirsek buradaki sürekliliği sağlamış olacağız. Yine atölye kapsamında tasarım, dekorasyon ürünleri gibi kadınlara yönelik ikinci bir çalışmamız olacak. Bu şekilde ilçemizdeki istihdamı artırmak istiyoruz. Amacımız bundan kar etmek değil çalışanların 12 ay süreyle istihdamını sağlamak olacak” dedi.
“KİMSENİN İŞTEN ÇIKARILMASI SÖZ KONUSU OLMAYACAK”
İlçede kimi insanlar tarafından kendilerinin seçilmesi halinde belediyeden işçi çıkarılacağı yönünde spekülasyon yapıldığını hatırlatan Ali Emrah Tekin, “Zaten arkadaşlarımızın işe girişleri Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin katkılarıyla olmuş. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın işten çıkarılması söz konusu olmayacağı gibi orada sürekliliğini sağlayacağız.  Bunun yanında belediyedeki mevcut iş makinelerimizin sayısını artırarak, çalışanlarımıza mesleki eğitim vererek bu araçları ihtiyaç duyulan alanlarda çalıştırmak suretiyle 5 ay gibi bir sürede elde edeceğimiz gelirle çalışanlarımızın 2 yıllık maaşlarını çıkaracak düzeyde olacağız” diye konuştu. 
“KUTSAL MEKÂNLARIMIZIN İHTİYAÇLARININ GİDERİLMESİ NOKTASINDA YANLARINDA OLACAĞIZ”
Nazımiye’nin Alevi inancı açısından önemli çok sayıda mekâna ev sahipliği yaptığını kaydeden Tekin, “Ben, herhangi bir kurumun kutsal ziyaretlerimiz üzerinde etkili olmak istemesinden orayla iç içe durumda olmasından yana değilim. Ancak bu mekânlarımızın eksiklerinin giderilmesi noktasında çevre düzenlemesi, temizlik, ulaşım gibi sıkıntılarının giderilmesi konusunda belediye olarak elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu. 
“CHP’Lİ BELEDİYELERDEN DESTEK ALACAĞIZ”
Ana muhalefet partisi CHP’nin adayı olduğunu söyleyen Ali Emrah Tekin, “Şu anda büyükşehirlerin hemen hemen tamımı partimizin belediyeleri. 31 Mart’ta böyle olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar ilçemizde Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizin desteğiyle yapılmış olan çok güzel eserler var. Biz bunları katlayarak devam ettireceğiz. Seçilmemiz halinde bu belediyelerimizin her anlamda ilçemize büyük desteklerinin olacağını söyleyebilirim” dedi.
“ŞEFFAF BİR BELEDİYECİLİK SERGİLEYECEĞİZ”
Hayata geçirmeyi planladıkları diğer projelere ilişkin de bilgi veren CHP Nazımiye Belediye Başkan Adayı Ali Emrah Tekin, şeffaf bir belediyecilik sergileyeceklerine özellikle vurgu yaptı.
Tekin, “Öğrencilerimizle ilgili e-dershane hizmetini hayata geçirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz eğitim hayatlarının herhangi bir alanı, sınıf, bölümüyle ilgili belediyemiz aracılığıyla bu portala erişebilecekler. Kısa vadede değil ancak içinde internet hizmetinin de bulunacağı bir kütüphane kuracağız. Biz, kimsenin kendini yabancı hissetmediği bir Nazımiye inşa etmek istiyoruz. Bu işe aday olmamızın temel nedenlerinden biri de bu. Belediyemizde yapılacak olan meclis toplantıları dileyen vatandaşların katılımına açık olacak. Belediyeyi birlikte yönetebileceğimiz bir sistemi hayata geçireceğiz. Harcamalar konusunda tamamen şeffaf olacağız. Belediyemize ait internet sitesi vasıtasıyla yatırımlar, harcamalar her zaman vatandaşın gözetimi altında olacak” ifadelerini kullandı. 
Seçime katılan tüm adaylara başarılar dileyen Ali Emrah Tekin, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Güzel, sağlıklı, sükûnet içinde bir seçim olmasını temenni ediyoruz. Nazımiyeli hemşehrilerimin 31 Mart’ta sandığa giderek demokratik iradelerini sandığa yansıtmalarını rica ediyorum. Şimdiden her birine ayrı ayrı destekleri için teşekkür ediyorum.”

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR
Gerçek ve hayaller.. 2 ay önce
Ben siyasi görüşlere ve partilere bakmıyorum.Proje, yatırım ve işsizlik, ekonomik kalkınmaya bakarım..İdeolojik gevezelikleri hiç sevmem.ALİ EMRAH TEKİN projelerden söz ediyor (kendisini hiç tanımam bile..) bu çok önemli ,ayrıca Avrupa'da iş ekonomi okumuş...Böyle insanlarımızın değerini bilelim ve seçelim..İnsan kalitesine değer verelim..Yoksa o iş bilmeyen, proje bilmeyen ve bilgisi olmayan ,ideolojik bağımlılara oy vermeyelim.Ya yıllardır bıktık o ideolojik saplantılardan...