Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
03 MAYIS Cuma 07:38

Bu rezalete kim son verecek?

Dersim merkez Moğultay Mahallesi Günel Sokak’ta bulunan 2 katlı binada, fuhuş, uyuşturucu kullanımının yanı sıra hayvanlara istismarda bulunulduğunu söyleyen vatandaşlar, sorunun çözümü için bir an önce harekete geçilmesi için çağrıda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-07-2023 12:00
Bu rezalete kim son verecek?

Dersim merkez Moğultay Mahallesi Günel Sokak’ta bulunan 2 katlı metruk binanın dışında ve içinde kırmızı reçeteli uyuşturucu hapların yanı sıra alkol boşları ile kondom gibi malzemeler sağa sola saçılmış şekilde duruyor.

Binada, fuhuş, uyuşturucu madde kullanımı ve sokak hayvanlarına yönelik istismar gibi olayların yaşandığını belirten vatandaşlar, sorunun çözümü konusunda başvurdukları kurumlardan olumlu bir cevap alamadıklarını ifade ediyor.

Melissa Aslan, metruk binada bir yıla yakın zamandır uyuşturucu kullanımı, fuhuş ve hayvanlara yönelik istismar olaylarının gerçekleştiğini belirterek, “Bu konuya emniyet ve belediyeye bildirdik ancak herhangi bir sonuç alamadık. Burada kırmızı reçeteli uyuşturucu haplar bulunuyor. Baktığımız sokak hayvanları burada şiddet ve istismara maruz kalıyor. Başta kadın ve çocuklar olmak üzere can güvenliğimiz yok. Bu sorunla hangi kurum ilgileniyorsa bir an önce çözüm bulsun” dedi.

Duygu İlgün ise, “Burada kullanılan maddeler sürekli değişiyor. Alkol ve uyuşturucu haplar var. Bizler buraya sokak hayvanlarını beslemek için geliyorduk. Ancak artık buraya girmeye korkuyoruz. Çocuklar bu alanda oyun oynuyor. Vicdanımız rahat değil. Buraya bir an önce çözüm bulunsun. Kapatılsın burası. Çocuklara, gençlere, hayvanlara yazık” diye konuştu.

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR