Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 23:50

Cem Emir anısına kütüphane yapılacak

GGC, tarafından depremde hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir anısına Diyarbakır’da kütüphane yaptırılacak.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-01-2024 10:15
Cem Emir anısına kütüphane yapılacak

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), 2009 Van depreminde hayatını kaybeden Cem Emir anısına Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Ovabağ Mahallesi’nde bulunan liseye “Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Cem Emir Kütüphanesi” ismiyle kütüphane kuracak

Konuya ilişkin açıklama yapan GGC Başkanı Felat Bozarslan, “Özellikle dezavantajlı çocuklarımızın eğitimi, eğitim hayatından daha fazla faydalanmaları ve belki de gelecekteki meslektaşlarımızın arasında yer almalarını teşvik etmek bizim asli görevlerimizden biri olmalıdır. Bu prensiple yola çıkarak Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Ovabağ Mahallesi'nde bulunan liseye "Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Cem Emir Kütüphanesi" ismiyle bir kütüphane yaptırmaya karar verdik. Bu proje ile binlerce çocuğumuza kütüphane kazandıracak, aynı zamanda şehit meslektaşımız Cem Emir'in anısını yaşatacağız. Yaptıracağımız kütüphanede 20 bini dijital olmak üzere yaklaşık 25 bin kitap çocuklarımızın hizmetine sunulacaktır. Kütüphanemizde ayrıca lise çağındaki öğrenciler ve çocuklar için iki ayrı okuma salonu bulunacaktır” dedi.

Gazetecilerden oluşturulacak kütüphaneye destek olmaları çağrısında bulunan Bozarslan, “Özellikle evlerinizde bir kenara kaldırdığınız, okuyup sakladığınız kitaplarınıza kütüphanemizde yer vermek istiyoruz. Kullanmadığınız kitaplarınızı cemiyetimize teslim etmeniz veya göndermeniz durumunda tasnif edecek ve kütüphanemizde öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Bu noktada tüm meslektaşlarımızın, çocuklarımızın geleceği için desteklerini esirgemeyeceğine olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR