Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
30 NİSAN Salı 17:24

Dersim

Dersim

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-11-2023 18:37   Güncelleme : 17-11-2023 18:39
Dersim

Yaralı toprağın acıları çok olduğu kadar, yarası ve yamaları da halen sürüyor; devam ediyor. Bundan olacak ki, Dersim’deki meselemiz, oldukça büyük. Bu gerçeklik üzerinde sorunlarımızı ele almamız gerekir.

Yani buradan yola çıkarak meselelerimizin bireysel olmadığını vurgulamak isterim.

Diyeceğim o ki, mesele benim meselem de değil, kentimizi dışarıya tanıtmak meselesidir… Mesele Pertek Belediyesi ve diğer ilçe ve ilimiz belediye başkanlarımızın meselesidir…

Mesele Dersim’de, “Sosyal Demokrat” olarak kendisini tanımlayan CHP meselesidir… Cumhuriyetin kuruluşunun temel dinamiğidir CHP.

Lakin biz Dersimliler için ise bu oldukça sorunludur. Ancak gelin görün ki, CHP bu toprakların vazgeçilmez bir partisi olarak işlenmiş durumda. Bu anlayışı bu topraklardan çıkarmak her Dersimlinin olmazsa olmazı olmalıdır.

Dışarıdan gelen bir CHP yok. Tamamen Dersimli olan ve CHP’ye âşık olanlar var.

Bu da maalesef soykırımdan geçirilen ve köksüzleştirilen toplumların temel bir sorunudur. CHP’nin, Dersim’e bir faydası olmadı; olamayacağına inanıyorum. Sevgili Kılıçdaroğlu’nu dahi hazmedemeyen bir partidir CHP. Bu konuyu daha önceleri birçok kez ele aldım. Bu yazımda hatırlatarak geçiyorum.

Dersim Spor Meselesi;

Bu mesele sadece bizlerin değil ilde devleti temsil edenlerin de sorunudur. O nedenle Dersim Spor için başta ilin valisi ve ilçe kaymakamları olmaz üzere herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir diye düşünüyorum.

Dersim Spor meselesi aynı zamanda esnaf ve sanatkarların, aynı zamanda ticaret odalarının meselesidir. Mesele bütün sivil toplum örgütü ve partilerin, bütün halkımızın meselesidir.

Özetle, spor meselemiz tüm Dersimlilerin ortak sorunudur. Gençlerimizin, diğer illerde farklı spor branşlarına gösterdikleri ilgiyi, kendi sporuna da göstermeleri gerekir… Dersim gençliğine de bu yakışır…

Meseleyi; bütünlüklü ele almaz, suni gündemlerle boğuşarak ve birbirimizle uğraşarak sorunun çözümü bir nebze de olsa ileriye taşıyamayız.

Öbür yandan Cumhuriyetin 100. yılının kutlandığı bir süreçteyiz. Bundan ötürü de bir hatırlatma yapmak isterim. Tamı tamına seksen altı yıl önce Cumhuriyetin kurucu önderleri tarafından verilen emirle: Alevi-Kızılbaş inancının, Pir ve Rayberleri; kanaat önderleri tutuklanarak idam edildiler. Seyitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum.

NOT:

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günüdür. Bu vesileyle Dersim Sporseverleri olarak Kadınlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyor, Mirabel Kardeşlerin şahsında bütün kadınların mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyorum.

Ali Kadir TANRIVERDİ

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR
Gerçek ve hayaller.. 5 ay önce
chp bir partinin adıdır.Chp kurumsal bir kurumdur..chp nin demokrat laik yanı yok mu?.Öyleyse cumhuriyeti kuran bir partiyi dışlamak başka gurupların çıkarına hizmet etmektir.Bir tarihte chp nin başına gelip partiyi kötü yönetmiş kişiler olabilir.Ancak partinin ne suçu var ki..Chp en çok da medrese kapatmış ve laik eğitimi bu ülkeye getiren partidir..Osmanlı döneminde Aleviler dağdan ovaya inemezdi.
Birsen Bektaş 5 ay önce
????
Seydali 5 ay önce
Bu mantıkla Dersim’e değil, Dersimliye değil, başkalarının değirmenine su taşırsın ancak...!