Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
30 NİSAN Salı 09:41

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Bartın tepkisi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-10-2022 13:29
Dersim Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Bartın tepkisi

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Bartın’da yaşanan maden faciası ile ilgili açıklama gerçekleştirdi.

Sanat Sokağında düzenlenen basın açıklamasında Dersim Emek ve Demokrasi Platformu adına söz alan Ergin Tekin, Bartın’da yaşanan maden faciasının katliam olduğunu ifade etti.

Tekin, “Cuma günü, bir kez daha, bu kez de Bartın/Amasra’da maden ocağında yaşanan patlamada, daha doğrusu katliamda, 41 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti, onlarca işçi de yaralandı. Öncelikle, başta hayatını kaybeden işçilerin yakınları olmak üzere, tüm işçi sınıfının, emekçilerin, hepimizin başı sağolsun diyoruz. Yaralı işçiler için acil şifalar diliyoruz.”dedi.

Türkiye’de yaşanan maden kazalarının devam ettiğini ifade eden Tekin, “Bu bir kaza değil, birilerinin ısrarla tekrar ettiği gibi kader değil, bu bir katliamdır derken, propaganda olsun diye bunu söylemiyoruz. Bir gerçeği, herkesin görmesi gereken bir gerçeği; görmeyenin, görmezden gelenin suç ortağı olacağı bir gerçeği ifade ediyoruz. Bu gerçeği dile getirenleri provokatörlükle, acıları istismar etmekle suçluyorlar”diye konuştu.

Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: “O yüzden bir kez daha yüksek sesle dile getiriyoruz; Daha önce Soma’da, Ermenek’te, Zonguldak’ta, Balıkesir’de, Kozluk’ta, Siirt’te, Şırnak’ta ve daha pek çok yerdeki maden ocaklarında meydana gelen patlama ve göçüklerde yaşanan işçi katliamlarında olduğu gibi, Bartın’da da, patronların kar hırsı uğruna yaşanan bu işçi ölümlerinin asıl sorumlusu AKP-MHP iktidarının yarattığı bu rant rejimidir!”şeklinde konuştu.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR