Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 23:15

Dersim, Zülfü’yü bağrına bastı

Dersim Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışırken çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçiren ve önceki gün hayatını kaybeden 38 yaşındaki Zülfü Çelikdemir, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-02-2024 15:22

Dersim Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Zülfü Çelikdemir, 12 Ocak 2024 günü merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçirmişti. Dersim ve Elazığ’da yaklaşık 40 gün yoğun bakımda kalan Çelikdemir, önceki gün hayatını kaybetmişti.

Naaşı, Elazığ’dan Dersim’e getirilen Çelikdemir için Cemevi’nde cenaze erkânı düzenlendi. Ailesinin yanı sıra yüzlerce yurttaşın katıldığı törende konuşan Çelikdemir’in dayısı Hüseyin Salan, yeğeninin olay yaşanmadan önce izin talebinde bulunduğunu ancak bu talebinin karşılık bulmadığını söyledi.

Belediye yönetimi ile yeğeninin üyesi olduğu DİSK Genel-İŞ sendikasına tepki gösteren Salan, yeğenine izin verilmiş olsaydı şu an hayatta olacağını belirtti.

Cemevi’nde Çelikdemir için helallik alınmasının ardından Hakk’a uğurlama erkânı düzenlendi. Çelikdemir, buradaki uğurlamanın ardından merkeze bağlı Babaocağı Köyü’nde sonsuza uğurlandı.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR