Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 16:44

Dersim’e her yıl binlerce fidan gönderiyor

Bursa’da botanik işiyle uğraşan Yusuf Akkoyun, memleketi Dersim’e her yıl binlerce fidan gönderiyor. Gönderilen fidanların büyük bölümü vatandaşlara dağıtılırken bir bölümü de belediyeler tarafından dikiliyor.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 29-03-2023 12:57   Güncelleme : 29-03-2023 13:00
Dersim’e her yıl binlerce fidan gönderiyor

Bursa’da yaşayan ve botanik işiyle uğraşan Yusuf Akkoyun, uzun yıllardır memleketi Dersim’e tırlar dolusu meyve fidanı ile süs bitkileri yolluyor. Gönderilen meyve fidanlarının tamamına yakını vatandaşlara dağıtılırken, süs bitkileri ise belediyeler tarafından peyzaj amacıyla kullanılıyor.

Bursa’da bir gıda firmasından emekli olduktan sonra fidan işiyle uğraşmaya başladığını söyleyen Yusuf Akkoyun, “Bu işte durumumuzu biraz düzeltince yönümüzü memleketimize döndük. Elimizden geldiğince memleketimize katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Merkez, Hozat ve Pertek ilçeleri ile Geyiksuyu köyü’ne fidan ve süs bitkileri gönderdiklerini belirten 57 yaşındaki Akkoyun, “Birkaç yıldır devam eden bu çalışma kapsamında yaklaşık 20 bin fidan ve süs bitkisinin vatandaş ve belediyelere ulaştırılmasını sağladık. Bundan sonra da yine memleketimize fidan ve süs bitkisi desteği sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Akkoyun, en son geçtiğimiz günlerde Pertek ilçesine bin adet farklı türlerde fidan gönderirken Hozat ilçesine ise bin 200 meyve fidanı ve bin adet de karışık süs bitkisi gönderdi.

Belediye başkanları ve vatandaşlar, fidan ve süs bitkileri konusunda kendilerine karşılıksız destek sunan iş adamı Yusuf Akkoyun’a teşekkür etti.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR