Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 12:51

Dersimli kayıp Tatar’ın cesedi ormanlık alanda bulundu

Almanya’nın Moers kentinde terzi dükkanı işleten 56 yaşındaki Dersimli Kazım Tatar’ın parçalanmış cesedinin ormanlık alanda bulunduğu açıklandı. Yapılan otopside cesedin Kazım Tatar’a ait olduğu kesinleşti.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 29-11-2022 16:41
Dersimli kayıp Tatar’ın cesedi ormanlık alanda bulundu

Duisburg Polisi tarafından yapılan açıklamada, Moers şehrinde polis köpekleri ile yapılan aramada Kazım Tatar’ın parçalanmış cesedi ormanlık bir alanda gömülü olarak bulundu.

Yapılan otopsi de Cesedin iki ayı aşkın bir süredir aranan Kazım Tatar’a ait olduğu kesinleşti.

Duisburg Polisi, ilk olarak Kazım Tatar’ın kaybolduktan sonra Moers’teki dükkanının camına “uzun süreli olarak İsviçre’ye gittiğine” dair asılan not dikkatini çekmişti. Tatar’ın kaybolduktan 3 hafta sonra, 7 Ekim’de evinde yangın çıkması ise polisler tarafından “katil ya da katillerin delilleri yok etme çabası” olarak değerlendirilmişti.

3 BİN EURO ÖDÜL KONMUŞTU

Tatar’ın evinde yapılan incelemelerde “kanlı bir cinayete” dair ipuçlarına ulaştıklarını belirten polis, cesedin parçalara ayrılmış olabileceğinden şüphelendiklerini aktarmıştı. Polis, Tatar’ın cinayete kurban gittiği şüphesiyle hazırladığı afişleri kentin her noktasına asmaya başlamıştı. Savcılık ise olaya ilişkin bilgi sağlayacak tanıklara 3 bin Euro ödül verileceğini açıklamıştı.

12 EYLÜL’DEN BERİ İZİ SÜRÜLÜYORDU

12 Eylül’de Türkiye tatilinden döndüğünden bu yana kayıp olan Kazım Tatar için yürütülen soruşturmada Duisburg polisi ve Kleve-Moers başsavcılığı ortak bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada, “21 Kasım’da Moers ve Neukirchen-Vluyn’de 4 ayrı adrese ve bir işyerine baskınlar düzenlendi. Aramalarda 3 ayrı araç ve (aranan) gri bir Audi Q4 ile birkaç veri taşıyıcı ve cep telefonlarına el kondu.” Bulunan deliller ve çok sayıda tanık ifadesi sonucu zanlının dairesindeki izlerin değerlendirilmesi ışığında Duisburg cinayet masası öldürülen Kazım Tatar’ın 20 yaşındaki oğlunu Moers’teki evinde ve 48 yaşındaki bir tanıdığını da güçlü şüphe nedeniyle Neukirchen-Vluyn’da gözaltına aldı.

İki şüpheli, 12 Eylül 2022 tarihinde birlikte Kazım Tatar’ı Moers şehrindeki evinde öldürdüğü gerekçesiyle 22 Kasım 2022’de cinayet şüphesiyle tutuklandı.

Kaynak: www.belemturktv.com

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR