Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 02:15

EMEP Dersim İl Örgütü kongresi gerçekleştirildi

EMEP Dersim İl Örgütü 10. Olağan kongresini “Barbarlık Yenilecek, İşçi Sınıfı Kazanacak, Halklar Kazanacak” sloganıyla Grand Şaroğlu Otel’de gerçekleştirdi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 26-11-2023 17:52
EMEP Dersim İl Örgütü kongresi gerçekleştirildi

Kongreye, çok sayıda kurum temsilcisinin yanı sıra, EMEP GYK üyesi Levent Tüzel, Dersim milletvekili Ayten Kordu, Dersim belediyesi eski başkanı Mehmet Ali Bul, FEDAŞ işçileri, Kırmızıdağ Çevre ve Yaşa Platformu üyeleri katılım gösterdi.

Kongrede konuşan EMEP GYK üyesi Levent Tüzel yaklaşan yerel seçimlere dair değerlendirmelerde bulunarak bir arada durmanın önemine değindi. Tüzel, yerel seçimler için Dersim’in ilçelerinde, mahallelerinde, köylerinde, iş yerlerinde çalıştaylar yapma çağrısında bulundu.

Yerel seçim gündemine dair de konuşan Tüzel, yaklaşan seçimlerde bir arada durmanın gerekli olduğunu söyledi. Sosyalistlerin, demokrasi güçlerinin bir araya gelerek bu meselelere dair tartışmalarda bulunduğunu söyleyen Tüzel şunları ifade etti: “Bu seçimlere nasıl müdahale edeceğiz, nasıl başarılı çıkacağız, nasıl halk güçleri bulundukları kentleri yönetecek diye tartışıyoruz. Önerilerimizden bir tanesi bu konuda çalıştaylar yapmak. Mahallelerimizde, köylerimizde, ilçelerimizde, çalıştaylar yapalım. Muhtarlarımız, iş yeri temsilcilerimiz, sendikacılarımız, üretici köylülerimiz, onların temsilcileri, esnaf odalarımız, inanç örgütlerimiz, kim varsa yan yana gelsinler ve burada yeni neler inşa edeceğiz, halkımızın sağlıklı bir şekilde kent yaşamını nasıl sağlayacağız diye tartışsınlar istiyoruz. Sadece bir takım kente dair sorunlar değil burayı aynı zamanda bir demokrasi kalesi, özgürlükler mücadelesi, halkların eşitlik mücadelesinin nasıl bir meclisi, kürsüsü yapacağız bunlar içinde kafa kafaya verelim ve bir araya gelelim. Evet, partimiz böyle bir çalışma böyle bir anlayış içerisindedir. Bugüne kadar mücadele etti, önümüzdeki belediye seçimleri için de halkımıza çağrısı bu yönde olacaktır. Belediye deneyimlerimiz oldu. Şimdi bütün bu deneyimlerin hepsiyle birlikte ürettiklerimizi daha ileriye taşımak üzere kol kola verelim, kayyumların karşımıza çıkartılmadığı bir belediyecilik anlayışını egemen kılalım başarılı kılalım.”

HEDEP Dersim milletvekili Ayten Kordu da kongrede yaptığı konuşmada, AKP’nin 21 yıllık iktidarına yönelik eleştiriler yöneltti.

Herkesin kendi bulunduğu yerden ortak sorunlar için çözüm yollarını üretmesinin zorunlu olduğunu söyleyen Kordu, “Bu kente şuna ihtiyacımız var: Göç var, çok ciddi bir göç var. Bizim demografik yapımız değiştirilmeye çalışılıyor. Bu yeni bir politika değil. Dersim’de uzun zamandır uygulanan bir politika. Güvenlik sorunu yarat, aç bırak, politik olarak mahrum bırak, baskı yap, gözaltı yap, engelle, yurt dışına kapıları aç, şehrin demografik yapısını değiştir. Bu politikalar karşısında biz hepimiz topyekûn politikalar üretmek zorundayız ve bazı esaslar konusunda da ortaklaşarak yol almamız gerekiyor” dedi.

Kongrede konuşan EMEP il başkanı Ergin Tekin, 3 yıllık sürece dair değerlendirmelerde bulundu.

Cemevi başkanı Ali Ekber Yurt’un AKP’de aday adaylık başvurusu yapmasını eleştiren Tekin, “Yakın zamanda bir yerel seçim var. Burada Alevi halkımızın taleplerini dikkate alması gerekirken, bir cem evi başkanının gidip AKP’den aday adayı olduğunu görüyoruz. Bu iktidar değil miydi muhalefet partisinin genel başkanını Alevi diye mitinglerde yuhalatan, bu iktidar değil miydi, Sivas’ta canlarımızı diri yakanları ‘sonunda adalet yerini buldu’ deyip çıkartılmasını sağlayan. Bu iktidardı. Bu cem evi başkanı bunları bile bile buraya gidiyor. Kendi bireysel çıkarları için gidiyor. Buraya Diyanet İşleri Başkanı’nı da getirdi, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye kılıç da verdi. Tüm bunları kendi çıkarları için yapıyor” diye konuştu.

Tekin, “Her birimiz kendimizi bir kar tanesi gibi görmeliyiz ve birleşerek bir çığa dönüşmeliyiz. Şurası açık ki ya bu kar taneleri tek başına kalıp güneşte hemen eriyecek ya da diğerleriyle birleşip bir çığ gibi önüne geleni süpürecek. Tercihimiz ve çabamız ikincisi. Çağrımız halkımızın bu mücadeleye katılması yönündedir” dedi.

Kongrede DEDEF genel başkanı Özkan Tacar, FEDAŞ işçisi Şahin Ölmez ile EMEP il yöneticisi Çağla Yolaşan da birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından kongreye gönderilen mesajlar okundu ve seçim gündemine geçildi.

Tek listeyle gidilen seçimde, İl başkanlığına Ergin Tekin yeniden seçilirken il yönetim kuruluna da, Elif Özer, Çağla Yolaşan, Fatoş Argın, Kenan Çetin, Yaşar Çiçek, Aydın Keser ve Orhan Kurul seçildi.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR
Gerçek ve hayaller.. 5 ay önce
Emep olsa ne olur olmasa ne olur..Zaten başka illerde yok..Hdp nin bir şubesi gibi çalışıyor..Halka ne yararınız oldu ki...Böyle siyaset olmaz..