Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 14:37

Hozat’ta cinsel istismar iddiası

Dersim’in Hozat İlçesi’nde 2 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişi tutuklandı.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 10-03-2023 14:37
Hozat’ta cinsel istismar iddiası

Hozat merkezde yaşandığı belirtilen olayda 11 yaşından küçük 2 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen S.Y. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yeni Dersim Gazetesi’nde yer alan habere göre, olay Hozat Merkez'de meydana geldi. İlk mağdur çocuk bir süre önce kendisinin istismara uğradığını ailesine anlattı ancak aile çocuğun anlattıklarına inanmadı. Bunun üzerine mağdur çocuk durumu okuldaki rehber öğretmeniyle paylaştı. Rehber öğretmen de bir tutanakla durumu emniyet müdürlüğüne bildirdi. Bunun üzerine mağdur çocuk Elazığ Çocuk İzlem Merkezi'ne sevk edilerek ifadesi alındı.

Alınan ifadenin ardından gözaltına alınan S.Y. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İKİNCİ MAĞDUR ÇOCUĞU AVUKAT ORTAYA ÇIKARDI

S.Y.’nin yakınları ilk mağdur çocuğun ailesine yönelik baskı uygulayınca aile, Avukat Reyhan Helin Bulut'a başvurdu. Bunun üzerine aile ile görüşen Avukat Reyhan Helin Bulut, bir çocuğun daha istismara uğradığını ortaya çıkardı. Bunun üzerine ikinci mağdur çocuk da önce emniyet müdürlüğü bünyesindeki çocuk şubeye, ardından da Elazığ Çocuk İzlem Merkezi'ne sevk edilerek ifadesi alındı. İki mağdur çocuğun ifadesi de tek dosyada birleştirildi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı ise dosyayla ilgili yetkisizlik kararı vererek dosyayı Hozat Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

 

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR