Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 02:03

Hozat’ta Sokak hayvanları için örnek çalışma

Dersim’in Hozat İlçe Belediyesi, sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde kapasite artırımı için örnek çalışma başlattı. Çalışma kapsamında tedavi ve bakıma ihtiyacı olan sokak hayvanları için daha rahat bir ortam oluşturuluyor.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 06-09-2023 09:34
Hozat’ta Sokak hayvanları için örnek çalışma

Dersim’in Hozat ilçesinde belediye tarafından sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde kapasite artırımı için çalışmalara başlandı. Çalışmalara ilişkin bilgi veren Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, “Mevcuttaki alanın çevre düzenlemesi yapılarak etrafı tel örgü ile kapatıldı. Yeni barakaların imalatına başlandı. Hayvanların tedavi sürecinde dar barakalar yerine merkezin bahçesinde rahat hareket etmesi için de bir dizi çalışma yapılıyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması için personelimiz büyük bir özveri ile çalışıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

SOKAK HAYVANLARI VETERİNER HEKİM KARDELEN İDEM CEYLAN’A EMANET!

İlçedeki geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezi veteriner hekimi Kardelen İdem Ceylan, 2 barınak görevlisiyle birlikte sokak hayvanlarının bakım ve tedavisi konusunda yoğun çaba sarf ediyor.

İlçede onlarca sokak köpeğini kısırlaştırdıklarını belirten Kardelen İdem Ceylan, “Bunun yanında tedavi ihtiyacı olan ya da sokaklarda tehlike arz eden köpekleri de bakımevi ve rehabilitasyon merkezine topluyoruz. Kapasitesi artırılan merkez, 60-70 köpeğin rahatlıkla dolaşabileceği açık bir alana sahip olacak. Onun dışında yavru köpekler için de kapalı barınaklar yapıyoruz. Bir nevi o canlara kendilerine ait bir alan yaratmış olacağız” dedi.

Merkezde başta kanser olmak üzere hasta sokak hayvanlarının tedavilerinin yapıldığını söyleyen Ceylan, “Kanser hastası sokak hayvanlarına 6 hafta boyunca tedavi uyguluyoruz. Ancak kanser tedavisi için kullandığımız ilaçlar pahalı olduğu için sıkıntı yaşıyoruz. Yine trafik kazalarında yaralanan, yeni doğum yapan anneler, kısırlaştırılanlar ve sokağa bırakılan yavru köpeklerin de tedavi ve bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Ancak sayı fazla olduğu için oldukça zorlanıyoruz. Bu nedenle başta kanser ilaçları ve kuru mama olmak üzere hayvanseverlerin, gönüllülerin yardımına ihtiyacımız var” diye konuştu.

Veteriner Hekim Kardelen İdem Ceylan, destek olmak isteyenlerin, 0 (535) 705 25 74 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR