İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kentin muazzam bir güzelliğe sahip olduğunu ancak yeterince bilinmediğini belirterek, “Eğer bir hazinenin üzerinde yaşıyor ve o toprağı kaldıramıyorsanız kimse bunun değerini bilemez. Bizler, Tunceli için o toprağı kaldırmaya geldik. İlimiz doğa sporları, görsel aktiviteler, doğa turizmi, endemik bitkiler açısından önemli potansiyele sahip” dedi.
Kentin bir liman şehri ya da ana güzergahta yer alan bir şehir olmaması nedeniyle sanayinin nispeten gelişebileceğini ifade eden Vali Tekbıyıkoğlu, “Şehrimizin büyük adımlar atabileceği alan turizm. Bu konuya ilişkin master planını hep beraber oluşturacağız” diye konuştu.
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak ise, turizmin gerek mali işlemler dengesi gerekse de oluşturduğu yüksek istihdam kapasitesi ile stratejik bir sektör haline geldiğine vurgu yaparak “Son yıllarda ziyaretçi sayısı ve turizm geliri bakamından elde edilen başarılı sonuçlarla ülkemizde sektörün hedefleri sürekli güncellenmekte ve daha yüksek hedefler belirlenmektedir. Malumunuz 2024 yılı için ülkemizin 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm hedefi bulunmakta. Ağustos ayı sonu itibariyle 40 milyon ziyaretçiye ulaşılmış olması hedeflerin gerçekleşeceğinin işaretidir” dedi.
FKA olarak Tunceli’ye turizm alanında özel önem verdiklerini söyleyen Budancamanak, kentte mevcut turizm yatırımlarını iyileştirmek ve alternatif merkezler oluşturmak üzere çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu da turizm master planı hazırlığı aşamasına geldiklerini belirterek, çalıştay programında paydaşların görüş ve önerileri ile bu alanda daha doğru adımlar atılmasını sağlayacağını dile getirdi.
Gün boyu süren programda, çok sayıda akademisyen turizm, turizm yatırımları gibi konularda sunumlar gerçekleştirdi.