Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 07:15

İş insanı Kaya, “Zindan da meydan da bizim için aynıdır!”

CHP’den milletvekili aday adayı olan iş insanı Metin Kaya, kentin milletvekili sayısının 2’den 1’e düşürülmesinde sorumluluğu olanların şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini söyledi. Seçimlere ilişkin de konuşan Kaya, “Zindan da meydan da bizim için aynıdır. Her yerde aynı kararlılıkla partimiz için çalışırız” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 26-03-2023 16:53   Güncelleme : 26-03-2023 17:03
İş insanı Kaya, “Zindan da meydan da bizim için aynıdır!”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Tunceli Milletvekili Aday Adayı Metin Kaya, “Tüm partilerde siyaset yapan milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanlarının buna ilişkin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiği bir süreçten geçiyoruz" diye konuştu.

“Tunceli Cumhuriyetin kentidir ve bu kentte yaşayanlar da bu ülkenin yurttaşlarıdır” diyen Kaya, “Bu kentte yaşayan insanlar neden bu kadar yoksullaştı? İnsanlar neden göç etmek zorunda kaldı? Bölgede devleti temsil edenlerin yanında siyaset yapanların da bu sorunun cevabını vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Vekil sayısının düşürülmesinin yurttaşlar açısından dezavantajlı bir durum olduğuna vurgu yapan Kaya, “Hepimizin öncelikli sorumluluğu bu kente sahip çıkmak olmalıdır. Bizler bu kenti sahipsiz bırakamayız. Burada yaşayan yurttaşlarına çözümler üretmek hepimizin önceliği olmalıdır” dedi.

CHP’den aday adaylığı konusuna da değinen iş insanı Metin Kaya, “Kimin aday olduğunun bir önemi yok. Ola ki partim bana görev verirse bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimden geleni yapacağım. Görev verilmezse de yine partim için çalışacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Benim makam, mevki gibi bir amacım yok. Bizler, herkese omuz hizasından bakan bir anlayıştan geliyoruz. Biz Hallac-ı Mansur'un torunlarıyız. Zindan da meydan da bizim için aynıdır. Her yerde aynı kararlılıkla partimizin için çalışırız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR