Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 16:44

Kaya’dan Sütlüce köylülerine destek ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul eski il sekreteri ve iş insanı Metin Kaya, katı atık bertaraf tesisinin yapılması planlanan Sütlüce bölgesini ziyaret etti. Burada köy muhtarları ve yurttaşlarla bir araya gelen Kaya, kendileri için her canlının önemli olduğunu söyledi.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 24-12-2022 15:51
Kaya’dan Sütlüce köylülerine destek ziyareti

Köy muhtarları ve yurttaşlarla yaptığı incelemenin ardından kısa bir açıklama yapan Kaya, “Tunceli'de yaşayan temsilciler, milletvekilleri, belediye başkanları şunu bilmeli, bizim için yaşayan her canlı önemlidir. Ben bireysel olarak haksızlığa uğrayanların her zaman yanındayım. Temennim inşallah sizin de gönlünüzden geçen ve rıza gösterilmiş bir durum ortaya çıkar" dedi.

Dersim coğrafyasının önemine vurgu yapan Kaya, “Munzur'un içinde yaşayan kırmızı pullu alabalıktan tutun da ağaçta yaşayan börtü böceğe kadar buralar bizim için değerlidir ve önemlidir. Doğru olan bir tutum hayata geçirilmelidir. Umuyoruz ki yetkili kurullar doğru olanı hayata geçirir. Bizler de sizinle birlikteyiz" diye konuştu.

Kentin Elazığ’ın arka bahçesi gibi görüldüğünü söyleyen Metin Kaya, “Bu algıyı kabul etmiyoruz. Tunceli de Cumhuriyet'in bir kentidir. Burada demiryolları neden yok? Buradaki temsilci arkadaşların bunu sorgulaması gerekiyor. Pertek'te feribot yetersiz kalıyor. Ben de bu konuyla ilgili bir açıklama yaptım. Acilen bir köprü şart" şeklinde konuştu.

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR