Keban Baraj Gölü’nün sıfır noktasındaki, göl manzaralı köye birçok hizmet kazandıran Muhtar Ekrem Zeki Şeker, köy halkının ve kamu kurumlarının da desteğiyle dedelerinden kalan ve bir zamanlar köydeki sosyal, kültürel ve tarımsal yaşamın tam ortasında yer alan ve teknolojiye yenik düşen eşyaları atmak yerine köy konağına istif ederek, ortak kullanımdaki köy odasını adeta mini müzeye çevirdi.

İstanbul’da 41 yıl süren memuriyet hayatının ardından, emekli olup köyüne yerleşen Muhtar Ekrem Zeki Şeker, ilk etapta kamu kurumlarının desteğiyle köyün içme suyu problemini ve köyün ulaşım sorununu çözüme kavuşturdu. Orman Müdürlüğünün desteğiyle köye yaklaşık 3 bin fidan dikimini sağlayarak, bu ağaçların bakımını sürdürdü. Köy camisinde çeşitli düzenlemeler yapılmasına vesile olan Karasar Köyü Muhtarı Ekrem Zeki Şeker, köy çeşmeleri, çocuk parkı, gasılhane, morg, köy bahçelerine dijital sulama sistemi, kamelya ve güvenlik kamerası sisteminin kurulmasına öncülük etti.

İki dönemdir muhtarlık görevini yürüten ve köylülerin ısrarına rağmen aday olmayacağını belirten Şeker, köye kazandırdıkları köy konağını görenlerin geçmişe yolculuk yaptığını, geçmişi yad ettiğini söyledi.

Karasar Köyü Muhtarı Ekrem Zeki Şeker, “Köyde iki dönemdir muhtarlık yapıyorum. Tekrar aday olmayacağım. Artık gençlerimize bayrağı devrediyorum. Oluşturduğumuz köy konağında, komşularımızla bir araya gelerek evlerimizdeki eski eşyaları topladık. Atalarımızın yadigarına sahip çıkarak bu nostaljik ürünleri köy konağımızda sergiledik. Belli bir yaşın üzerinde olanların her eserde bir anısı var. Köyümü, memleketimi çok seviyorum” dedi.

Haber: Sezai AKIN