Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 01:53

Kulüp Başkanından Basketbol Federasyonuna sert tepki

Dersim Akademispor Kulübü Başkanı Suat Başaran, Basketbol Federasyonunun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki kulüplere yönelik ayrımcılık yaptığını belirtti. Başaran, TBF’nin iş bilmez olduğunu belirtti.

SPOR
Giriş Tarihi : 27-04-2023 18:18
 Kulüp Başkanından Basketbol Federasyonuna sert tepki

Dersim Akademispor Kulübü Başkanı Suat Başaran, “İş Bilmez Basketbol Federasyonu” başlığıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “24-28 Nisan tarihleri arasında Muğla’da kulübümüzün de mücadele ettiği U16 Türkiye finallerinin diğer ayağı Aksaray ilinde yapılıyor. Basketbol Federasyonu, Doğu ve Güneydoğu illerine çok daha yakın olan Aksaray’ı fikstüre dahil etmek yerine hangi akla hizmetle Muğla’daki turnuvada konumlandırmaktadır” dedi.

Federasyonun tavrını işgüzarlık olarak nitelendiren Başaran, “Her şeyden önce çok uzak mesafeden gelen bu ekiplerin can güvenliğini riske etmektir. Maddi olarak yeterli imkanları olmayan kulüpleri, teknik ekip ve oyuncuları fırsat eşitliği ilkesine aykırı olarak spordan koparmaktadır. Bizim gibi sınırlı imkanları olan kulüplerle İzmir, Antalya gibi yakın illerden turnuvaya katılan kulüplere aynı harcırahı vererek ekonomik olarak da eşitlikçi olmayan bir durum ortaya koyarak mağduriyeti daha da artırmaktır. Yazıklar olsun size, plansızlığınıza ve zihniyetinize” ifadelerini kullandı.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR