Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 15:59

Meslektaşları Cem’i unutmadı

Van’da 2011 yılında meydana gelen depremde Sebahattin Yılmaz ile birlikte hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir, ölümünün 11. yılında mezarı başında anıldı. Anmaya, Emir’in meslektaşlarının yanı sıra babası Mehmet Ali Emir ve Emek Partililer de katıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-11-2022 14:55   Güncelleme : 10-11-2022 15:38

Van’da 9 Kasım 2011 günü meydana gelen artçı depremde kaldığı Bayram Oteli’nde meslektaşı Sebahattin Yılmaz ile birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir, Hozat İlçesi’ne bağlı Çığırlı (Zımeq) Köyü’nde bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya, Emir’in babası Mehmet Ali Emir’in yanı sıra meslektaşları, EMEP GYK üyesi Mustafa Taşkale, Emek Partisi İl Başkanı Ergin Tekin ve partililer de katıldı. Emir’in mezarına karanfiller bırakan ve mumlar yakan katılımcılar adına kısa bir açıklama yapan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Emir’in ihmaller nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Emir’in mesleki yaşamı hakkında da bilgi veren Polat, “Cem’in çok kısa zamanda tutkuyla gazeteciliğe bağlandığını söyleyebiliriz. Bazen insanlar mesleğe 40 yılını verir ama ağır ilerler. Cem’in bu kadar kısa zamanda çok uzun yıllardır gazetecilik yapıyormuş gibi Türkiye’nin pek çok coğrafyasında etkin bir şekilde haber izlediğine tanığız. Van’da da birlikteydik. Her zaman yaşından çok olgun, hep bir çocuk enerjisi olan ama aynı zamanda yaşının çok üzerinde olgunluğu olan birisiydi. Yani pek çok kişinin heyecanla, panikle karşılayacağı olaylar karşısında çok soğukkanlıydı. Bu tavrının da ben onu tanıyanlara çok şey öğrettiğini düşünüyorum” dedi.

Oğlunun ihmal kurbanı olduğunu ve acılarının hale tazeliğini koruduğunu belirten Baba Mehmet Ali Emir ise; “Nerede bir olay olsa yani ihmalden dolayı özellikle. İş kazalarından dolayı bir kusur olmuş olsa bizim burada yüreğimiz hemen cız ediyor. Çünkü o acıyı biz yaşadık; biz biliyoruz. Ve bunu pek çok insan da biliyor” diye konuştu.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR