Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 19:37

Munzur’da “gizli kamera” iddiası!

Eğitim Sen Dersim Şubesi, yaptığı yazılı açıklamayla Munzur Üniversitesi’nde personelin oda ve özel alanlarına gizli kamera yerleştirilerek yaklaşık 8 yıldır kayıtların alınıp arşivlendiğini iddia etti. Kayıtların emniyetteki bazı kişilerle de paylaşıldığı iddiasını dile getiren sendika, kayıtları alan personelin hangi cemaate mensup olduğunu ve bu suçu neden işlediğini sordu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-03-2023 09:41
Munzur’da “gizli kamera” iddiası!

Kurulduğu günden bu yana üniversitenin birçok usulsüzlükle gündeme geldiğinin iddia ediğildii Eğitim Sen açıklamasında Rektöre konuya ilişkin sorular yöneltildi.

İşte, Eğitim Sen Dersim Şubesi’nin konuya ilişkin sorduğu sorular:

15 Temmuzda terör örgütü ilan edilen malum cemaat yapılanmasının başka bir cemaat adı altında kurumda örgütlenen üyesi var mıdır?

Kurumdaki personelin oda ve özel alanlarına gizli kamera yerleştirerek, yaklaşık 8 yıldır kayıtları alıp arşivlediği ve emniyetteki bazı kişilerle paylaştığı söylenen güvenlikten sorumlu bir personelin malum cemaat yapılanması ile bir bağı var mıdır? Bağı yoksa hangi cemaate mensuptur ve ne amaçla bu suçu işlemektedir?

Bu kayıtlardan, oynanmak suretiyle yeni içerikler üretip, kendi cemaat yapılanması için hem sınav komisyonlarına hem de kurumdaki diğer iş ve ihale işlemlerinde şantaj aracı olarak kullanıldığı doğru mudur?

Suç teşkil eden bu uygulama hakkında bilginiz var mıdır? Bu konuyla ilgili savcılığa yapılmış bir suç duyurusu var mıdır ve bu suç duyurusu işleme konuldu mu? Kayıtları alan o güvenlik personelini, olay açığa çıkınca önce yerini değişip sonra terfi ettirdiğiniz doğru mudur?

Yine kurumda görevli bir memurun, kurumun deposundan mesai saatleri dışında malzeme çalarken kamera görüntüleri olduğu doğru mudur? Bu görüntüler varsa ve izlediyseniz herhangi bir soruşturma başlattınız mı? Başlatmadıysanız bu memur yandaş sendika üyesi olduğu için mi?

Yine basında çokça yer alan ve öğrencilerin taciz, tehdit şikâyetleri ile gündeme gelen ve torpille işe girdiği söylenen bir akademisyenin soruşturması üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Disiplin yönetmeliği uyarınca suçuna karşılık gelen memuriyetten men edilmesi cezası verildi mi, verildi ise neden uygulanmadı?

Sipariş ve adrese teslim ilanlar, mizansen sınavlarla, tek atama kriterinin birilerinin yakını olmak olan, eğitim ve bilimin değil kadrolaşmanın amaç edinildiği, bazılarının ise ailece istihdam edildiği liyakatsiz ve niteliksiz kadrolar hem akademi, hem ekonominin sırtında bir yüktür. Bu durum aynı zamanda kurumsal çürüme yarattığı gibi taciz ve hırsızlık gibi suçları da doğurmaktadır. Rektörlüğünüz süresince atanan akademik personel sayısı kaçtır?

Kanun ve yönetmeliklerin etrafından dolanarak, en tepeden en altta kadar suçlarıyla birbirine mahkûm hiyerarşik bir ilişkiler ağı ile personel planlaması yapıldığından, basına yansıyan usulsüzlüklerin de üstü bu ağ tarafından görmezden gelinip üstü kapatılmaktadır. Bu ağın bir parçası değilseniz, engellemek için hiçbir girişiminiz oldu mu?

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR