Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:47

Partileri farklı; karar ortak: “suya zam yok”

Pertek İlçe Belediye Meclisi, tüm partilerin ortak kararıyla 2023 yılında mesken ve işyerlerinde kullanılan suya zam yapılmaması yönünde karar aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-01-2023 11:40

Pertek Belediye Meclisi, 5 Ocak tarihinde Ruhan Alan başkanlığında toplanarak meskenlerde tonu 1 lira 70 kuruş, işyerlerinde 3 lira 40 kuruş olan su fiyatlarına zam yapılıp yapılmaması konusunu görüştü.

Görüşmede, CHP, Ak Parti ve HDP’li meclis üyeleri oy birliğiyle mesken ve işyerlerindeki su fiyatlarına zam yapılmaması yönünde karar aldı.

Mecliste bulunan tüm partilerin oy birliğiyle aldığı kararı değerlendiren Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, “5 Ocak 2023 tarihinde belediye meclisimizde almış olduğumuz kararla Pertek’te ikamet eden vatandaşlarımıza ve esnafımıza herhangi bir su zammı uygulaması yapmadık” dedi.

Her yılın Ocak ayında o yıla ait zam miktarlarının Resmi Gazete’de yayımlandığını ve bölgedeki vatandaşlara yansıtıldığını hatırlatan Başkan Alan, “2023 yılındaki yeniden değerlendirme oranı Resmi Gazete’de yüzde 123,93 olarak belirtildi. Bu şu anlama geliyor. Kamu kurumları gelir kalemlerine maksimum yüzde 123, 93 oranında zam yapabilir. Biz, bu yüzde 123,93’lük zam oranını yansıtmadık. Ülke olarak kötü bir ekonomik dönemden geçiyoruz. Bizler de bunun olumsuz etkisini yaşıyoruz. Belediye aynı zamanda sosyal fayda sağlayan bir kurum. Bu hususta hem vatandaşımızın hem de esnafımızın yanında olduk ve 2023 yılı Ocak ayında suya zam yapmama kararı aldık. Bu kararı, belediye meclis üyelerimizin tamamının oylarıyla aldık. Oy birliğiyle bu kararı aldık” diye konuştu.

 

Pertek Belediye Meclisi’nde 5 CHP’li, 3 Ak Partili ve 1 HDP’li üye yer alıyor.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR