Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 14:51

Sendikalardan sürgün tepkisi, “Baskılar bizi yıldıramaz!”

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışan 5 SES üyesinin basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle sürgün edilmesine yönelik tepki açıklaması gerçekleştirildi. Kurum önünde gerçekleştirilmek istenen açıklamaya polis tarafından izin verilmezken, katılımcılar polis barikatının önünde açıklama gerçekleştirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2023 13:38

SES Dersim Şubesi tarafından 21 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla Tunceli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde kadrolaşma, baskı ve sürgün iddiaları dile getirilmişti. Açıklamanın ardından müdürlük tarafından 5 kurum çalışanı sürgün edilirken, başta SES olmak üzere sendikalar, kurum çalışanları, sürgün edilenlerin yakınları ve siyasi parti temsilcileri yaşanan duruma tepki göstermek amacıyla açıklama gerçekleştirdi.

Polis, kurum önünde yapılmak istenen açıklamaya izin vermezken, kurulan barikatın önünde gerçekleştirilen açıklamada, “Sosyal Hizmetlerde, Siyasi Kadrolaşmaya, Baskı, Sürgün ve Mobbinge Hayır!” pankartı açıldı.

Açıklamada konuşan SES MYK Üyesi ve Eş Genel Başkanı Gönül Adıbelli, sürgünlere tepki göstererek, “Burada 5 arkadaşımız sürgün edildiler. Onlar bu ihtiyaca binaen yapıldı deseler de biz diyoruz ki bunun adı sürgündür. Çünkü bu arkadaşlarımız SES üyesi ve bu arkadaşlarımız bir açıklama yaptıktan sonra sürgün edildiler. Bu bir tesadüf değildir. Ya da ihtiyaca binaen değildir. Hiçbir zaman hukuksuzluk ve adaletsizliğe göz yummadık. Bundan sonra da göz yummayacağız” dedi.

KESK MYK Kadın Sekreteri Döne Gevher ise, Ak Parti Hükümetinin uygulamalarına tepki göstererek, “Sosyal hizmet alanı sağlık, kamusal hizmet alanı her geçen gün özelleştirilerek, elimizden alınarak, sermayeye peşkeş çekilerek; iktidarın arka bahçesi haline getirilmeye çalışılan uygulamaya karşı KESK her dönem mücadele etti. Bu dönem de mücadele etmeye devam edecek” diye konuştu.

SES Şube Eş Başkanı Serap Kahraman ise yaptığı ortak açıklamada, 21 Aralık tarihinde gerçekleştirdikleri açıklamaya atıfta bulunarak, “Açıklamamızın hemen ertesi günü eyleme katılan 3 Psikolog, 1 çocuk eğiticisi 4 arkadaşımızın naklen tayin şeklinde talepleri olmaksızın yerleri değiştirilmiştir. Bir kaç gün sonra yine eyleme katılan 1 arkadaşımızın daha talebi olmaksızın yer değişikliği yapılmıştır. Yapılan atamaların ihtiyaca binaen olduğu söylenmiştir. Ancak aynı günlerde ihtiyaç duyulduğu için Pertek ilçesine gönderilen 4 personelin yerine 2 personel Pertek ilçesinden merkeze çekilmiştir. Ayrıca ihtiyaç olduğu söylenen Pertek ilçesine 2022 yılı içerisinde yapılan yeni atamalardan hiç bir atama veya görevlendirme yapılmamıştır. Yapılan atamalar sendikal eyleme katılan personeli cezalandırmaya yönelik olup, adı sürgündür Sürgün arkadaşlarımız geri gelene taleplerimiz karşılanana kadar demokratik fiili ve meşru mücadele ile direnmekten bir adım bile geri atmayacağız” şeklinde konuştu.

Sorunun muhataplarına seslenen Kahraman, taleplerini şöyle sıraladı:

Sürgünler derhal geri çekilsin!

Personel arası ayrımcılığa, mobbinge, keyfi görevlendirilmelere son verilsin iş barışı sağlansın

Personel görevlendirilmelerinde ve idareci atamalarında liyakat esas alınsın.

Mesleki alanımıza yönelik olmayan işlerde çalıştırılmak istemiyoruz.

Soruşturmalar adil ve şeffaf bir şekilde yürütülsün.

Neredeyse ülkenin tamamında tüm bu sorunların temelini oluşturan siyasal kadrolaşmaya son verilsin.

Kimse torpil ile korunup kollanmaksızın, adil ve eşit bir ortamda çalışmak ve ihtiyacı olan herkese adil ve eşit bir hizmet sunmak istiyoruz.

Uluslararası hukuk ve anayasa ile güvence altına alınmış sendikal haklarımızı kullanmamız önündeki tüm keyfi engellemelerinizi kaldırın.

Açıklamaya HDP Milletvekili Alican Önlü ile Elazığ SES Şubeler Platformu, Dersim Emek ve Demokrasi Platformu da destek verdi.

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR